Guide: Hur du Jailbreakar iPhone 2G/3G samt 3GS med OS 3.1.X!

*Uppdaterad 2009-11-10*

Guiden har uppdaterats då Pwnage tool har gjort det, senaste versionen av Pwnage tool är 3.1.4! Följ dock guiden på exakt samma sätt fast använd version 3.1.4. av Pwnage tool. Även OS 3.1.2. stödjs för alla olika iPhone:s om ni vill använda den!

Den här guiden beskriver hur du gör för att låsa upp din iPhone 2G på senaste mjukvaran 3.1.x samt hur du gör för att jailbreaka din iPhone 3G och 3GS med iPhone Dev Team:s Pwnage Tool. Metoden fungerar endast med MAC!

Observera;

iPhone 2G; Med iPhone 2G kvittar det vad du har för mjukvara sedan tidigare, metoden fungerar hur du än väljer att göra!

iPhone 3G; För att din iPhone 3G ska bli olåst gäller det att du uppdaterar telefonen med hjälp av Pwnage Tool. Det vill säga, du kan inte låsa upp din 3G med denna metod om du råkat uppdatera den till 3.1 via iTunes. Däremot fungerar det att jailbreaka den, detta är lämpligt om du är vid aktiveringslåset och inte äns kan komma in i din iPhone.

iPhone 3GS; Med senaste version av Pwnage tool 3.1.4. kan du jailbreaka din iPhone 3GS trots att den har levererats med senaste OS 3.1.x från Apple! Det rekommenderas att du säkrar ditt iTunesbibliotek om du använder Pwnage tool, för att säkra ditt iTunesbibliotek följ denna guide.

Steg 1 – Ladda ner filer!

Det första du ska göra är att ladda ner de filer du behöver. För iPhone 2G är det viktigt att både BL 3.9 och 4.6 laddas ner för att telefonen ska bli olåst. För att lättare kunna hantera jailbreaket, skapa en mapp på skrivbordet och placera alla filer där.

Det du behöver är följande;

För alla iPhone, 2G/3G/3GS; Pwnage Tool 3.1.4.

Beroende på vilken iPhone du har och vilken firmware du vill installera behöver du en av följande;

iPhone 2G 3.1; iPhone1,1_3.1_7C144_Restore.ipsw

iPhone 2G 3.1.2; iPhone1,1_3.1.2_7D11_Restore.ipsw

iPhone 3G 3.1; iPhone1,2_3.1_7C144_Restore.ipsw

iPhone 3G 3.1.2; iPhone1,2_3.1.2_7D11_Restore.ipsw

iPhone 3GS 3.1; iPhone2,1_3.1_7C144_Restore.ipsw

iPhone 3GS 3.1.2; iPhone2,1_3.1.2_7D11_Restore.ipsw

För er med iPhone 2G;

BL 3.9
BL 4.6

Steg 2 – Navigera till Expert mode

Öppna Pwnage Tool som du har för antingen iPhone 2G/3GS eller för iPhone 3G. Nu ska du välja Expert Mode oavsett vilken telefon du har!

2

Steg 3 – Välj din enhet i Pwnage Tool!

För iPhone 2G;

4

För iPhone 3G;

5

För iPhone 3GS;

3Steg 4 – Navigera till rätt IPSW, mjukvaruversion!

Nu ska du låta Pwnage Tool tänka. Den söker efter OS 3.1 som du laddat ner, om du inte har fler än en version av iPhone OS på din dator behöver du inte oroa dig för att välja fel. För dem olika telefonerna gäller;

iPhone 2G;

6

iPhone 3G;

7

iPhone 3GS;

8

Steg 5 – Börja skapa din Custom Firmware!

När du har valt din IPSW kommer du att bli skickad till en meny med sex stycken olika alternativ. Markera General och klicka dig sedan vidare via den blåa pilen.

9

Steg 6 – General settings

Nu ska du skriva in ”General settings”. Dessa skiljer sig beroende på vilken typ av iPhone du har. För dem olika telefonerna gäller;

iPhone 2G;

10

Markera Activate the phone.

Markera Enable Baseband update, gör du inte detta kommer telefonen inte att låsas upp!

Sätt root partition till 590 mb.

iPhone 3G;

12Om du använder din iPhone 3G med den operatören den är låst till ska du inte markera activate the phone. Däremot måste du markera denna om du ska använda din iPhone med en ”ej officiell” operatör exempelvis Comviq.

Sätt Root partition till 600 mb.

iPhone 3GS;

11Om du använder din iPhone 3GS med den operatören den är låst till ska du inte markera activate the phone. Däremot måste du markera denna om du ska använda din iPhone med en ”ej officiell” operatör exempelvis Comviq.

Sätt Root partition till 695 mb.

Steg 7 – Bootneuter settings

Bootneuterinställningarna är endast viktiga för iPhone 2G! För iPhone 3G och 3GS är denna meny helt grå. För er med iPhone 2G gäller följande;

13Steg 8 – Cydia Settings

Cydia settings följer samma mönster för alla olika iPhone. Välj Download packages och navigera till OpenSSH och tryck add to queue. Om du vet med dig några paket du vill installera kan du göra detta här, däremot är endast OpenSSH nödvändig.

14När OpenSSH har laddat klart väljer du Select packages och markerar den nyligen nerladdade OpenSSH.

16Steg 9 – Custom packages settings

Nu ska du markera vilka nedladdningscentraler du vill ha i din jailbreakade iPhone. Det räcker med att endast markera Cydia, dock rekommenderas det att installera båda!

17

Steg 10 – Custom logos

Det här alternativet är helt och hållet valfritt. Jag brukar avmarkera custom boot logo och recovery logo, för er som vill göra er iPhone personligare går det dock att göra här!

Steg 11 – Bygg din IPSW!

Nu har du ställt in din mjukvara precis så som den skall vara och det är bara att börja bygga din version. Tryck Build i Pwnage Tool.

18Steg 12 – Navigera till BL 3.9 samt BL 4.6!

Det här steget gäller endast er med iPhone 2G, för er med iPhone 3G/3GS kan ni gå vidare till steg 13!

Nu kommer Pwnage Tool vilja leta upp BL 3.9 och BL 4.6.

19Tryck No och sök upp filen på din dator, du bör ha placerat BL på skrivbordet som nämnts tidigare.Detta gäller även för BL 4.6!

20Steg 13 – Spara din nygjorda mjukvara!

Du kommer nu att bli ombedd att spara din mjukvara, lättast är om du placerar den på skrivbordet som allt annat. När du väl har valt mål för filen kommer Pwnage Tool att börja bygga din mjukvara.

21Efter ett par minuters tuggande kommer Pwnage Tool fråga om din iPhone varit Pwned förut. Precis som bilden säger, om du inte är säker väljer du alternativ No!

22Steg 14 – Sätt din iPhone i DFU läge!

För er med iPhone 2G och 3G;

Nu ska du sätta din telefon i DFU-läge (Device Firmware Update). Lättast är om du följer anvisningarna på skärmen, det som gäller är;

1. Stäng av din iPhone

2. Håll in Power i tre sekunder

3. När apple loggan kommer fram, tryck ner homeknappen samtidigt som du fortsätter att hålla ned power i tio sekunder

4. Efter tio sekunder släpper du power och fortsätter att hålla home i ytterligare 30 sekunder.

Om du har gjort rätt kommer du få följande meddelande;

23Om du har gjort fel kommer du få följande meddelande;

24Fortsätt med denna procedur tills då har gått in i DFU-läge. Därefter gör du som det står på skärmen, stänger av Pwnage Tool och öppnar iTunes.

För er med iPhone 3GS;

Om du har iPhone 3GS ska du endast gå in i Recoverläge, detta gör du genom att hålla in homeknappen samtidigt som du ansluter din iPhone till datorn. iPhone 3GS måste vara avstängd och du måste ha öppnat iTunes samt stängt av Pwnage Tool. Detta framgår i skärmanvisningarna!

25Steg 15 – Återställ din iPhone med den nya mjukvaran i iTunes!

Nu är i princip allt klart. När din iPhone är i DFU ska du nu återställa den med din nya mjukvara. iTunes kommer att säga att den har upptäckt en iPhone i återställningsläge, tryck återställ samtidigt som du håller in alt och välj din mjukvara, den kommer heta;

iPhone 2G; iPhone1,1_3.1_7C144_Custom_Restore.ipsw

iPhone 3G; iPhone1,2_3.1_7C144_Custom_Restore.ipsw

iPhone 3GS; iPhone2,1_3.1_7C144_Custom_Restore.ipsw

Steg 16 – Klart!

När återställningen är klar väntar du bara på att din iPhone ska starta om! Om du har iPhone 2G kommer din telefon att vara upplåst/olåst. För er andra som uppdaterat från 3.0 är det bara att låsa upp telefonen igen med hjälp av Ultrasn0w!

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.