Guide: Hur du ändrar ”slide to unlock”

Den här guiden beskriver hur du går till väga för att ändra texten ”lås upp/slide to unlock” och andra textsekvenser i din iPhone och iPad. Innan du genomför guiden måste du försäkra dig om att du har tillgång till enhetens root via Open SSH, guide för hur du gör det finns här.

Steg 1 – Starta Cyberduck eller WinSCP

Beroende på vad du använder för operativsystem ska du nu öppna Cyberduck (Mac) alternativt WinSCP (Win). När det är gjort ska du utgå från iPhone eller iPads root.

Beroende på om du använder svenska eller engelska i din enhet ska du navigera till följande;

System -> Library -> Coreservices -> Springboard.App -> English.lproy -> SpringBoard.strings (Engelska)

System -> Library -> Coreservices -> Springboard.App -> Sv.lproy -> SpringBoard.strings           (Svenska)

Spara SpringBoard.strings på skrivbordet.

Steg 2 – Konvertera SpringBoard.strings

För att kunna redigera den sparade filen måste den först converteras till xml. Se till att alltid ha en backup av filen utifall något går fel.

För att konvertera filen, klicka dig till http://iappcat.com/plist/bin2xml och ladda därefter upp SpringBoard.strings. Det ska se ut följande;

Steg 3 – Redigera SpringBoard.strings/xml.plist

Nu när filen är konverterad går den att redigera på ett enkelt sätt. Öppna filen med anteckningar (Win) alternativt Textredigeraren (Mac). Tryck CMD + F alternativt CTRL + S för att söka efter en text, skriv in AWAY_LOCK_LABEL, det bör likna följande;

Mellan <string><string> där orignaltexten brukar stå skriver du nu in ditt önskade namn/citat/text. I exemplet ovan har jag valt att skriva Slide me master på min iPad.

Dom flesta sekvenser känner du förmodligen igen om du bläddrar igenom textfilen, är det någon annan text du vill ändra är det bara att göra. När du är klar sparar du filen på ett ställe där du vet var den finns.

Steg 4 – Konvertera tillbaka .plist till .strings

Nu när filen är klar ska vi tillbaka till http://iappcat.com/plist/bin2xml. På samma sätt som tidigare laddar du nu upp xml.plist i sin färdigredigerade form.Efter att den konverterats kommer du att ha en fil som heter binary.plist.

Steg 5 – Ersätt originalfilen med den redigerade filen

Nu ska orignalfilen i filsystemet ersättas. Det första som måste göras är att binary.plist döps om till SpringBoard.strings, spara orignalfilen någonstans.

Alltså, binary.plist -> SpringBoard.strings

På samma sätt som i steg ett navigerar du nu tillbaka till orignalplatsen,

System -> Library -> Coreservices -> Springboard.App -> English.lproy -> SpringBoard.strings (Engelska)

System -> Library -> Coreservices -> Springboard.App -> Sv.lproy -> SpringBoard.strings           (Svenska)

Ersätt filen, Cyberduck eller WinSCP kommer fråga om du vill skriva över orignalfilen i filsystemet, tryck tillåt. När det är gjort stänger du ner programmet och startar om din iPad eller iPhone.

Steg 6 – Magnifiko

Nu är du klar, så här ser mitt exempel ut. Om man vet vad man gör kan man i princip översätta hela filsystemet i iPad via denna metod.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.