Guide: Gratis "Hitta min iPhone" på äldre enheter

Som många vet införde Apple, när iPhone 4 släpptes, en gratisversion av sin molntjänst MobileMe. En version som gjorde att man kunde använda sig av funktionen ”Hitta min iPhone” utan att behöva betala för en årsprenumeration med alla MobileMe’s funktioner.

Egentligen gäller detta endast den senaste generationen iEnheter (iPhone 4, iPad och iPod Touch 4:e gen), men det finns ett sätt även för er med äldre modeller att kunna utnyttja denna tjänst. Det som krävs är att ni har en godhjärtad släkting eller vän med en enhet från senaste generationen. Exempelvis en iPhone 4.

Det fungerar på så sätt att du först registrerar ditt Apple-ID på din väns iPhone 4. Sedan gör du samma sak på din iPod Touch eller iPhone. När det är gjort kan du avregistrera dig från din väns enhet, men fortfarande njuta av tjänsten ”Hitta min iPhone”.

Observera att båda enheterna måste ha iOS 4.2.1 och att man kan registrera max 3 st gratiskonton på varje enhet!

  1. Låna din väns iPhone 4 eller annan ny enhet och gå till i ’inställningar -> E-post, kontakter, kalender -> Lägg till konto… -> MobileMe’.
  2. Skriv in ditt Apple ID och lösenord. Det är samma uppgifter som du använder till iTunes och App Store.
  3. Gå in i ’inställningar -> E-post, kontakter, kalender -> Lägg till konto… -> MobileMe’ på din iPhone och skriv in ditt Apple ID och lösenord även här.
  4. Du kan nu radera ditt account från din väns enhet.
  5. Ladda ner ”Hitta min iPhone” från App Store och logga in.
  6. Du kan nu följa din iPhone var den än är via me.com
admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.