Guide: Göm Apples inbyggda applikationer i iOS 7

I Apples nya operativsystem iOS 7 finns ingen inställning som låter dig gömma Apples inbyggda applikationer. Kanske har du hittat bättre alternativ i tredjeparts-applikationer som du önskar använda och känner att Apples alternativ är överflödigt. Istället för att bunta ihop alla oanvända apparna i en mapp kommer här en guide hur du enkelt gömmer dem. I exemplet nedan gömmer jag Tidningskiosken.

För det första måste du fylla hela första sidan med ikoner dock måste det finnas minst en mapp på sidan.

1. Placera den applikationen alternativt den mappen du vill gömma i dockan, alltså i raden längst ned på skärmen.

2. Håll ett finger på den app du önskar gömma, samtidigt som du dubbelklickar på hemknappen. Då öppnar sig multitask-menyn.

3. Klicka dig där tillbaka till hemskärmen utan att använda hemknappen. Uppmärksamma nu att appen som du höll fingret på tidigare blivit större än alla andra.

göm 1

4. Gå in i mappen på hemskärmen och sedan tillbaka igen. OBS, använd ej hemknappen. Då ser du att appen i dockan ligger något ovanpå de tre resterande ikonerna.

5. Tryck nu på hemknappen och appen som du vill gömma försvinner.

göm 2

Svårare än så är det inte att gömma överflödiga appar. Detta funkar lika bra med vilken app som helst och även med hela mappar. Ångrar man sig så är det bara att starta om sin enhet så kommer de gömda apparna fram igen.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.