Guide: Signera om iTunes

Den här guiden beskriver hur du gör för att anpassa din dator för nedgradering av iPhone. För att kunna nedgradera en iPhone 3GS eller 4 gäller två förutsättningar, dels att man är signerad (Sparade SHSH blobs) och dels att man har ändrat hostsfilen i datorn. Den här guiden beskriver det sistnämnda alternativet.

Guiden är uppdelad i två block, en för windows och en för mac.

Windows:

Steg 1 – Öppna sökfunktionen

Det första du ska göra är att öppna upp sökfunktionen i din dator. I Windows XP finns den under start som en egen ikon och i Vista finns den som ett alternativ direkt över windowsloggan. När du är i sökfunktionen skriver du in C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts och öppnar filen. Öppna filen i anteckningar så du kan redigera den!

Steg 2 – Lägg till Sauriks server

När du har öppnat upp hosts ska du lägga till en sekvens längst ner i filen. Kopiera följande sekvens 74.208.10.249 gs.apple.com och spara hosts. Observera att du måste ersätta den gamla filen, om du får problem med att spara filen kan du spara den om en textfil på skrivbordet och därefter ta bort filändelsen. När det är gjort lägger du in hosts som du har på skrivbordet i /etc.

Mac:

Steg 1 – Gå till hosts

I Finder klickar du på Gå -> Gå till mapp och skriver in /etc. Du bör nu ha öppnat mappen etc där hosts finns. Det ska se ut följande;

Steg 2 – Öppna hosts med textredigeraren

För att kunna redigera hosts måste du öppna den med textredigeraren. När filen är öppen bläddrar du längst ner och lägger till 74.208.10.249 gs.apple.com i dokumentet, det bör se ut något som följande;

Vare sig du har servrar eller inte lägger du 74.208.10.249 gs.apple.com längst ner.

Steg 3 – Spara och ersätt hosts

För ändringarna ska gälla måste du spara filen och alltså ersätta den gamla. Det finns många som stöter på problem med behörigheter och inte får spara filen för datorn. Gör då följande.

Spara filen som en .txt-fil på skrivbordet. Väl på skrivbordet högerklickar du och trycker på visa info. Ta därefter bort .txt så filen endast heter hosts.

Steg 4 – Ersätt med hosts i /etc

Nu när filen är klar och inte har .txt drar du in den i mappen /etc som du öppnade tidigare och ersätter. Datorn kommer meddela att du inte kan flytta filen eftersom /etc inte kan ändras, tryck bara på Autentisera och skriv in administratörslösenordet så fungerar det.

När du har gjort det här, och har dina SHSH sparade (om du är signerad) kan du återställa din iPhone.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.