Guide: De bästa iPhonetillbehören för 2022 och 2023

Guide: de 50 bästa iPhone-tillbehören 2022/2023

Marknaden för iPhonetillbehör är enorm och utvecklas ständigt. Här har iPhoneguiden samlat det bästa vi kan hitta – och som också är aktuella år 2022 – 2023. Listan är utan inbördes ordning.

För bilen

 

Bilhållare med MagSafe

 

Mobilhållare för bilen med MagSafe från Belkin

En annan produkt från Belkin på listan är deras MagSafe-kompatibla bilhållare. Tack vare magneterna slipper du fipplandet som bilhållare för iPhone kan innebära annars.

Finns på Webhallen.

Se fler mobilhållare för bilen här.

 

Billaddare snabbladdning

 

Snabbladdning i bilen med PowerVolt

PowerVolt, från Scosche, är en kratfull billaddare för iPhone, med hela 40-W. Den har två USB-uttag och kan snabbladda iPhone 8 och senare. Räkna med att få ungefär 50 % batteri på en halvtimme. För att använda PowerVolt behöver du en kabel med Lightning i ena änden och USB-C i den andra.

Finns på CDon.

 

MOFT - Ställ och korthållare i ett

 

MOFT – Mobilställ och korthållare i ett

En snygg och multifunktionell korthållare och ställ i ett. Ställ upp telefonen vertikalt när du vill ta kort med självutlösaren eller för videomöten. Ställ upp horisontellt när du streamar film eller vill ta liggande bilder utan att behöva trycka på slutaren.

Korthållaren, som dessutom ser rätt bra ut, har plats för 3 kort och är fem millimeter tunn.

Finns hos Inskal.

 

Kamera och bild

Tripod

Tripods

iPhone-kompatibla tripods passar den som vill filma och ta bilder stabilt. Det kan också passa den som vill använda den som webbkamera, till exempel för FaceTime. Tripods gör det möjligt att utnyttja iPhones kraftfulla kameror lite bättre.

Finns hos Kjell & Company.

 

Hållare med ansiktsspårning

 

Rörligt stativ som fokuserar på dig

Det här häftiga stativet från Belkin använder ansiktsigenkänningsteknik för att du alltid ska vara i bild. När du rör dig ut från kamerans synfält, så roterar stativet så du fortsatt filmas. Kan till exempel vara kul för den som vill ta Zoommöten eller FaceTime-samtal till nästa nivå.

MagSafe-kompatibel.

Finns på Amazon.

Selfiering med ljus och stativ

Ringlampa för iPhone

Det här stativet är ett smidigt tillbehör för den som till exempel håller på med TikTok eller Youtube. Det kan också passa för den som vill få lite snyggare ljus på sina Zoom- eller Facetime-samtal. Kort sagt, så är det ett stativ med en hållare för iPhone och en ring runt, som ger riktigt bra ljus.

Finns på Clas Ohlson.

 

Printer till Phone

 

Den här trådlösa printern från Kodak

Kodak Step är en trådlös mobil fotoskrivare med vilken du kan skriva ut dina bilder med ett klick. Inspirationen från polaroidkameror är tydlig – du kopplar bara printern till telefonen och ut kommer 2 x 3-tums bilder. Ett coolt tillbehör som kanske inte är det mest nödvändiga – men visst är det kul att få bilder man tycker om i ett fysiskt format.

Perfekt som present till dig själv eller någon du tycker om.

Finns på Amazon.

Fjärrutlösare Bluetooth iPhone

 

Hama fjärrutlösare

Den här fjärrutlösaren från Hama kan användas för att ta bilder utan att behöva hålla i kameran. Selfies och andra bilder i ovanliga vinklar blir lättare att ta. En fjärrutlösare gör det enklare att vara kreativ med kameran.

Finns på iPhonebutiken.

 

kameralins iPhone närbild

Apexel Universal Macro Lens

En macrolins från Apexel sm ger fina närbilder med iPhonekameran. Den fästs enkelt på telefonen med hjälp av den medföljande klämman. Används för att bilder på riktigt nära håll – ett avstånd på mellan fyra och 7 centimeter passar den bäst för. Fungerar även fint på iPad.

Finns på iPhonebutiken.

Hörlurar och högtalare

AirPods Pro 2

Apple AirPods Pro (andra generationen)

AirPods har gått från klarhet till klarhet. Nya AirPods Pro är inget undantag. Med sin adaptiva transparens, aktiva brusreducering och sitt fylliga ljud, anser vi att det är ett av de bästa iPhone-tillbehören genom tiderna. Dessutom tål de nu viss fukt, så du kan träna med dem utan problem.

Finns hos Kjell & Company.

Högtalare med Bluetooth – Karbinhake

Högtalare med karbinhake

Perfekt på vandringsturen, golfrundan eller långpromenaden. Den här Bluetooth-högtalaren från välkända JBL kommer med en karbinhake som enkelt kan fästas på väskan. Ljudet är helt okej – och den är dessutom tålig mot både damm och vatten. Börjar det regna behöver du alltså inte oroa dig.

Finns på Clas Ohlson.

AirPods 3

AirPods 3

Nya AirPods 3 är definitivt värt en uppgradering om du använder andra generationen just nu. En av de stora skillnaderna är att tredje generationens AirPods står emot regn och svett – så du kan träna med dem både inomhus och utomhus utan att behöva oroa dig. Dessutom finns nu trycksensorer (snarare än dubbeltryck), vilket gör det möjligt att kontrollera iOS på fler sätt.

Vad gäller själva ljudet är funktionen Rumsanpassat ljud en förbättring från AirPods 2. Den gör att ljudet från vänster eller höger kanal låter högre när du vrider huvudet – precis som när du sitter framför ett riktigt stereosystem.

Finns på Kjell & Company.

 

Trådlösa hörlurar från BEATS

BEATS Fit Pro True Wireless

BEATS Fit Pro True Wireless är ett billigare alternativ (fortfarande ganska dyra dock) till AirPods och AirPods Pro. I likhet med AirPods Pro har den öronsnäckor i gummi som går lite längre in i örat. Hörlurarna har fått många fina recensioner angående passformen – ett exempel på en sådan recension är den från LjudochBild, som beskriver att de sitter fantastiskt i öronen.

I skrivande stund går de för runt 2 000 kronor i de flesta butiker.

Finns hos Webhallen.

AirPods Max

AirPods Max

AirPods Max kopplar enkelt med iPhone och sitter bekvämt på öronen. Med Spatial Audio, typ surround, (som även finns på till exempel AirPods Pro 2), så blir de riktigt trevliga att titta på film med. De är även duktiga på att blockera i princip allt ljud omkring dig – det blir riktigt tyst med AirPods Max över öronen.

Finns hos Kjell & Company.

HomePod mini

HomePod Mini

Standardmodellen av HomePod gjorde kanske inge enorm succé – HomePod Mini har fått desto mer uppmärksamhet sedan den lanserades. Mini har samma funktioner som standardmodellen men är mindre och billigare. Ljudet är bra för storleken och kan lätt fylla ett normalstort rum. Precis som med standardmodellen kan du be Siri om hjälp när du behöver det.

Finns på Proshop.

Trackers

AirTag

AirTag

AirTagen, som lanserades, 2021, gör det möjligt att spåra föremål (eller till och med hålla koll på barn och husdjur). Det är en liten puck som ger dig information om dess plats genom att andra iPhones ”hittar” den och skickar information till iCloud om dess plats.

Från iCloud får du en ungefärlig position. När du kommer inom räckhåll för Bluetooth så kan du använda läget Precisionssökning och guidas mer precist för att hitta den.

Finns hos Kjell & Company.

 

Tile tracker

Tile – Alternativ till AirTag

Tile fungerar ungefär som AirTag. Det är en liten tracker som du fäster på ett föremål du vill ha lite extra koll på. Medan AirTag förvisso är kompatibel med Hitta-appen och iCloud – så har Tile sina fördelar. Till exempel kostar den hälften så mycket, och har funktionen att du kan hitta telefonen genom att trycka på en knapp.

Finns på Amazon.

Spel & gaming

Spelkontroll från Rotor

Observera att det bara är genom Xbox Cloud Gaming som det numera är möjligt att spela Fortnite på iPhone.

Rotor Riot

En smidig spelkontroll som kanske framför allt passar dig som är van vid XBOX-kontroll sedan tidigare. Faktum är att det är den enda MFI-certifierade (Made for iPhone) kontrollen som har klickbara spakar, det som brukar kallas för L3 och R3. Överlag en bra kontroll som inte behöver en separat strömkälla – det går direkt från iPhone.

Finns hos Clas Ohlson

Spelkontroll – Gamevice Flex

Gamevice Flex

En mycket omtyckt handkontroll som ger din iPhone samma form som en Nintendo Switch. Gamevice Flex sätts på sidorna av iPhone vilket gör spelupplevelsen bättre, enligt oss. Fördelar är bland annat att kontrollerna passar på iPhone utan att du behöver ta bort skalet, och att knapparna känns sköna i handen.

Finns på Amazon.

Laddkablar

extra lång lightningkabel

Extra lång Lightningkabel

En extra lång lightningkabel ger dig mer flexibilitet. Det kan till exempel underlätta din skrivbordssetup eller göra det enklare att använda iPhonen som du vill i sängen. Den här kabeln, från NINGKPOW, är MFI-certifierad (MFI = Made for iPhone) och är flätad för bättre hållbarhet.

Finns på Amazon.

 

Anker Powerline Select USB-C to Lightning Cable - Vit 0,9 meter

Laddkablarna från Anker

Laddkablarna från Anker lyckas med det som Apples kablar inte lyckas med – nämligen att hålla över tid och inte gå sönder vid ändarna. Kablarna är MFI-certifierade och är mycket hållbara tack vare nylonflätningen.

Finns på iPhonebutiken.

spiralkabel Lightning till USB-A

Spiralkabel utan trassel

Den här spiralkabeln från Mcdodo gör att du slipper trassel. Den är flätad för extra hållbarhet och är 1,8 meter när den sträcks ut till sin fulla längd. Det kan jämföras med den en meter långa USB-C till Lightningkabel som brukar komma med nyare iPhones.

Finns på iPhonebutiken.

Laddare och laddstationer

Laddstation 3 i 1

Belkins 3-i-1 laddstation

Belkins laddstation gör det möjligt att ladda iPhone, Apple Watch och Airpods – samtidigt, och trådlöst. QI-platsen som ger 15W, och som alltså är avsedd för iPhone, är kompatibel med MagSafe. Har du iPhone 12 eller senare (dock ej iPhone SE 3), så fäster telefonen enkelt på sin plats. Laddstationen ser dessutom bra ut och funkar på såväl skrivbord som nattduksbord.

Finns på iPhonebutiken.

Se fler laddstationer här.

Laddstation – 3 I 1 - ihopfällbar

Ihopfällbar laddstation (3-i-1) från Anker

Den här ihopfällbara laddstationen från Anker klarar något som de flesta laddstationer inte klarar – nämligen att ladda iPhone, AirPods och Apple Watch och samtidigt kunna packas ned enkelt på resan. Du kan också ställa in vinkeln på laddplatsen för iPhone och använda den mer som ett ställ.

Den trådlösa laddningen sker med QI-standard och är alltså kompatibel med alla iPhones från iPhone SE (2:a gen) och senare.

Finns på Amazon.

 

Kaddstation med USB-A och USB-C

4smarts USB-hubb med snabbladdning och USB-C

4smarts Charging Station MultiGaN 65 W gör det enkelt att hålla koll på kablarna. Den sticker ut genom att erbjuda USB-C, som gör det möjligt att snabbladda iPhone. Förutom två USB-C-portar har den även två portar för ”vanlig” USB-A.

Finns på iPhonebutiken.

Laddstation - Satechi

Laddstation (2 i 1) från Satechi

Den här laddstationen från Satechi har en stilren design och plats för två iEnheter. Passar bra för en iPhone och ett AirPodsetui.

Finns på Kjell & Company.

MagSafe-laddare från Apple

 

MagSafe-laddare

MagSafe är Apples trådlösa laddare som gör det möjligt med snabbladdning utan en USB-C till Lightning-kabel. Förutom möjlighet till trådlös snabbladdning är en annan stor fördel magneterna, som gör det enkelt för den trådlösa laddaren att träffa ”rätt”, det vill säga nära de interna laddningsspolarna.

MagSafe har fått både ris och ros – men mest ros, och i med att den gjort trådlös laddning för iPhone både enklare och snabbare tycker vi den förtjänar en plats på listan.

Finns hos Kjell & Company.

Se fler MagSafe-laddare här.

MagSafe Duo från Apple

Apple MagSafe Duo

Officiella MagSafe-laddare är kapabla till snabbladdning om din iPhone är kompatibel. Med Apples egna MagSafe Duo kan du snabbladda iPhone och lägga till exempel AirPods eller Apple Watch på laddning samtidigt. MagSafe Duo är enkel och smidig – magneterna gör att dina iEnheter fäster enkelt på rätt plats, och hela laddaren kan vikas ihop så att den blir enkel att ta med sig.

Finns på Kjell & Company.

 

Kraftig strömadapter från Anker 

 

Strömadapter på 45 Watt från Anker

Apples egna strömadaptrar på 20W räcker fint för snabbladdning. Ankers 45W Nano II är dock lite mer mångsidig, i och med att den också kan ladda en MacBook Air från 2020 med god hastighet. Dessutom är den betydligt mindre än andra 45-Wattsladdare, vilket gör det till en riktigt mångsidig och praktisk strömadapter, allt som allt.

Finns hos ComputerSalg.

Skal och skydd

MagSafe skal – Apple

MagSafe-skal

MagSafe-skal är ett bra tillbehör om du har en iPhone 12 eller senare (dock ej iPhone SE 3). Att det är kompatibelt med MagSafe innebär att du kan använda MagSafe-laddarna utan att behöva ta av skalet. Apples officiella skal håller hög kvalitet, men det finns en uppsjö av Mag-Safe-kompatibla skal på marknaden att titta på.

Finns på iPhonebutiken.

 

vattentätt skal - Lifeproof

Stilrent vattentätt skal från LifeProof

Många vattentäta skal kan lätt upplevas som klumpiga och ganska fula. LifeProof har lyckats med ett vattentätt skal som är i en lite mer diskret design. Förvisso står de senaste årens iPhones emot vatten ganska bra, men för den som vill vara extra försiktig (eller för den som har mycket otur), så kan det här skalet vara ett passande tillbehör.

Finns på Kjell & Company.

 skärmskydd mot tjuvkikande

Skärmskydd med integritet

Ett kvalitativt och starkt skärmskydd som passar den som inte vill att någon tjuvkikar. Invisible Shields Glass Elite Privacy skyddar inte bara skärmen, utan begränsar även synvinkeln som det är möjligt att se innehållet från. Vad du gör på din iPhone kan alltså bara ses rakt framifrån.

Finns hos Kjell & Company.

 

Skärmskydd av härdat glas

Skärmskydd i härdat glas

Trots att Apple har försett iPhone 12 och senare (ej iPhone SE 3) med Ceramic Shield på framsidan, så är glaset fortfarande en känslig punkt på iPhone. Genom att kopmlettera dit mobilskal med ett separat skärmskydd kan du känna dig trygg med att mobilen kommer att hålla. Skydden är ofta väldigt tunna och känns inte när du har satt på dem – ett diskret och mycket effektivt skydd som förtjänar en plats på listan, helt enkelt.

Finns på iPhonebutiken.

skärmskydd med blåljusfilter

Skärmskydd med blåljusfilter från PanzerGlass

Det här skärmskyddet med blåljusfilter skyddar såväl ögon som skärm. Många upplever att ljuset från skärmar är ansträngande och att det gör det svårare att hålla en bra dygnsrytm. Visserligen finns den inbyggda funktionen Night Shift på iPhone sedan iOS 9.3, men det här filtret kan du bara sätta på och inte behöva tänka på det mer.

Finns på iPhonebutiken.

Apple - Magsafe-skal av silikon

Apples Magsafe-skal i silikon

Apples Magsafe-skal i silikon är mjukt och ger ett bra grepp, och på insidan finns mikrofiber som ger extra skydd mot stötar och tapp i marken. Att det är MagSafe-kompatibelt innebär att du inte behöver ta av skalet när du ska ladda trådlöst. Trots att skal i Silikon inte brukar vara de snyggaste, så känns det här skalet faktiskt ganska stiligt.

Finns på Kjell & Company.

Batteri och powerbanks

Powerbank – solceller, ficklampa

SiGn Solar Charge Powerbank 8000 mAh

En kraftfull powerbank med solcellsladdare från SiGn. Den passar perfekt för den som är på språng eller som ska på längre utflykter där ström inte finns tillgängligt. Den här modellen har dessutom en inbyggd ficklampa, vilket gör den till en bra grej att ha vid nödsituationer – strömavbrott eller om du snabbt måste lämna hemmet, till exempel.

Den kan ladda två iPhones samtidigt med USB-A-kabel.

Finns på iPhonebutiken.

 

MagSafe – externt batteri

Externt MagSafe-batteri

Det externa MagSafe-batteriet fungerar som en powerbank – fast trådlöst, med fördelen att du inte behöver packa med dig din Lightning-kabel. Den är kompatibel med MagSafe-laddaren och gör det praktiskt och enkelt att hela tiden ha ett uppladdat batteri i reserv. Den fäster enkelt på din iPhones baksida så att du kan ladda när du är på språng.

Enligt Apple stör den varken kontokort eller nycklar när den sitter på telefonens baksida. En annan fördel är att den börjar, och slutar, ladda per automatik. Kompatibel med iPhone 12 och senare. För referens så ger det externa batteriet upp till 70 % längre batteritid för en iPhone 13 mini, och 40 % längre för en iPhone 13 Pro Max.

Finns hos Kjell & Company.

Adaptrar och splitters

Lightningsplitter från Trolsk – 2 - i 1

Lightning Splitter från Trolsk

Sedan Apple tog bort hörlursuttaget med iPhone 7 så har Lightning splitter blivit ett riktigt populärt tillbehör. Det gör så att du kan använda en gammal hederlig 3,5-millimeterskabel för ljud igen. Framför allt kanske behovet av splitters finns i äldre bilar som inte har CarPlay eller Bluetooth över huvud taget. Ljudnördar föredrar dessutom ofta en AUX-kabel i stället för BlueTooth, eftersom den sistnämnda inte bjuder på någon vidare ljudkvalitet.

Dem här splittern från Trolsk gör det möjligt att ladda och ha 3,5-millimiterskabel samtidigt. Perfekt för långa resor i äldre bilar, där du vill kunna lyssna utan att behöva pausa för laddning.

Finns hos iPhonebutiken.

Se fler Lightning-splitters här.

airily – AirPods till AUX

AirFly Pro

Flyger du mycket? I sådana fall kan AirFly Pro vara något för dig. Den gör det möjligt att koppla dina AirPods till underhållningssystemet ombord. Egentligen är det AirFlyen du parar hörlurar med – och sedan kopplas den in i systemet med en vanlig 3,5-millimeterskabel.

Inte nog med det – den kan också växla till att streama ljud från telefonen över Bluetooth. Kan till exempel ersätta en Lightning splitter för den som vill spela musik i en bilstereo utan Bluetooth.

Ytterligare en fördel är att det går att para två uppsättningar hörlurar samtidigt. Med en batteritid på ca 16 timmar räcker den under långa resor.

Finns på Iphonebutiken.

 

Mikrofonadapter till iPhone från Røde 

Mikrofonadaptern AI-Micro från Røde

Den här mikrofonadaptern från Røde fungerar som ett ljudkort. Den gör det möjligt att spela in med två 3,5-millimeterskontakter direkt till din iPhone eller iPad. Røde är en välkänd mikrofontillverkare och ljudet har faktiskt potential att bli riktigt bra. Ljudkvaliteten beror givetvis även på vilken mikrofon du använder och vilket rum du spelar in i.

Finns på Kjell & Company.

lightning till hdmi - iPhone

Lightning till HDMI

Vill du enkelt kunna spegla din iPhone på en skärm? I sådana fall kan en Lightning till HDMI-adapter vara ett alternativ. Den här adaptern har dessutom en USB-C-port så att du kan ladda din iEnhet samtidigt som du spelar upp på skärmen. Allt du behöver är bara en HDMI-kabel och en skärm med ett HDMI-uttag.

Finns på Kjell & Company.

 

 

 apple korthållare i läder 

Apples korthållare i läder

Apples korthållare i läder är snygg, smidig och ”bjuder på vardagsmagi”, enligt MacWorld. Den är kompatibel med MagSafe och håller korten väl på plats. Dessutom så får du fram en notis när du låter den snäppa fast på iPhone, som frågor om du vill lägga till den i appen Hitta. Det innebär att du får en notis om när plånboken kopplas ifrån mobilen som den är parkopplad med – samt data om var den sist sågs av Hitta.

Finns på Webhallen.

vattentätt skal för dykning

Undervattensskal från SeaLife

För den som håller på med dykning och letar efter undervattensskal, så kan SportDiver från Sealife vara en kandidat. Något som utmärker SportDiver är att skalet känner av, och larmar, ifall det läcker in vatten. En annan fördel är att det finns så kallade Moisture Munchers som suger åt sig kondens. Ingen imma som skymmer skärmen, alltså. Dessa kommer du dock att behöva köpa flera av om du använder skalet ofta.

SeaLife håller vattentätt ned till ungefär 40 meters djup.

Finns på Amazon.

iPhone-rengöring

Rengöringskit

iPhone blir lätt lite fettiga och smutsiga på skärmen – åtminstone när de inte längre är helt nya och den skyddande beläggningen på skärmen har börjat försvinna. När du rengör iPhone med vätska bör du vara försiktig – trots att iPhone 12 och senare står emot vatten ganska bra. Rengöringsvätskan bör inte innehålla alkohol, som riskerar att kraftigt påskynda nedbrytningen av den skyddande skärmbeläggningen. Läs mer om att rengöra iPhone i vår guide.

Det här kitet från DelTaco består utav en alkoholfri (och biologiskt nedbrytningsbar) rengöringsvätska samt en mikrofiberduk.

Finns på iPhonebutiken.

Övrigt

Popgrip

PopGrip

PopGrip är både bekvämt och ökar säkerheten. Dessutom ökar det funktionaliteten – med ett PopMount så kan du använda iPhone utan händer. Det bäddar till exempel för bättre filmer och trevligare stunder med streaming.

Finns på iPhonebutiken.

smart vattenflaska - hidratespark

Den här smarta vattenflaskan från HidrateSpark

Vill du hålla lite extra koll på vätskebalansen? Hidratespark parkopplas med iPhone och Hidrate-appen, som håller koll på ditt vätskeintag. När det är dags att dricka, så byter vattenflaskan färg. Den fungerar också som en termos och kan hålla kalla drycker kalla i upp till 24 timmar.

Färgerna går att ställa in i appen. Batteri samt kabel för snabbladdning medföljer.

Finns på iPhonebutiken.

Apple Watch

Apple Watch

Apple Watch förtjänar ett eget inlägg – men måste givetvis tas upp i en sådan här lista. Med Apple Watch kan du till exempel ringa och svara på telefonsamtal, skicka meddelanden, prata med Siri och hålla koll på vädret. Den starkaste målgruppen är kanske dock de hälsomedvetna – Apple Watch gör det betydligt enklare att hålla koll på hälsan.

Finns hos Kjell & Company.

touchhandskar

Mujjos Touchhandskar

Mujjos touchhandskar sticker ut genom att de fungerar väl, samtidigt som de fint klarar av kallare temperaturer. På många andra touchvantar är funktionaliteten begränsad till en eller ett par fingertoppar. Med Mujjos handskar kan du använda samtliga fingrar – och till och med handflatan om du så önskar.

En storsäljare och bland det bästa på marknaden för den som letar efter touchhandskar som klarar av kallt klimat. Det finns dessutom fler handskmodeller av Mujjo som är värda att kika på.

Finns på iPhonebutiken.

USB-sticka med lightning

SanDisk iXpand – USB-minne med lightningport

En USB-sticka från SanDisk som gör det enkelt att föra över filer till och från iPhone och iPad. iPhoneguiden använder den gärna för automatisk säkerhetskopiering. Smidigt är också att föra över filer efter exempelvis en fotosession för att inte maxa lagringsutrymmet. På marknaden finns en del billigare varianter, men när det gäller USB-minnen känns det tryggare att gå på en produkt från en så välrenommerad tillverkare som SanDisk.

Finns i både 128 GB och 256 GB.

Finns på Kjell & Company

tangentbord av laser

Mikamax MM – Tangentbord av laser

Mikamax MM projicerar ett normalstort tangentbord framför sig. Kan till exempel kopplas till iPhone och användas på resan för att skriva anteckningar, jobba eller skriva långa mail. Som ett plus i kanten ser det ju också ganska futuristiskt och skojigt ut.

MikaMax MM kan även användas som en powerbank, med en kapacitet på 2 600 mAh.

Finns på Proshop.

Vilgot

Vilgot

Skribent

Dela: