Guide: Byt skärmen på din iPhone 3G/3GS med reservdelskit

Den här guiden beskriver hur du gör för att byta skärmen samt glaset på din iPhone 3G/3GS med hjälp av ett färdigmonterad reservdelsskit. Guiden kan i princip vem som helst genomföra och det krävs inte mycket mer än lite tålamod.

För att kunna genomföra guiden behöver du ett reservdelsskit, det kan du köpa på mailshop.se.

iPhone 3G

iPhone 3GS

Steg 1 – Kolla att du har allt du behöver

ja innan du börjar kan det vara bra att du kollar vilka verktyg du har. Om du har införskaffat kittet från mailshop har du alla verktyg du behöver, om annat måste du försäkra dig om att du har en liten stjärnmejsel, liten spårmejsel samt en sugpropp.

Steg 2 – Skruva loss bottenskruvar x2

Det första du ska göra nu är att ta stjärnmejseln och skruva loss dom två skruvarna som sitter på vardera sida om dockkontakten.

Steg 3 – Lyft upp framdelen av din iPhone

Nu när skruvarna är avlägsnade ska du ta sugproppen och sätta långt ner på skärmen så du lättare kan lyfta upp skärmen.

När du har lyft upp skärmen kommer du att ha följande vy;

Avlägsna nu kontakterna i den ordningen det ”står” genom att lyfta upp kontakt 1, 2 och sen 3 med hjälp av spårmejseln. Den tredje kontakten gömmer sig under den andra och sitter fast med en liten låsning i plast. Lyft upp låset med hjälp av spårmejseln.

Steg 4 – Byt skärm

När du kopplat av framdelen tar du din nya skärm och ansluter till enheten. Nu ska du ansluta kontakterna i motsatt ordning som du avlägsnade dom, det vill säga börja med att sätta din kontakt 3, 2 och därefter 1.

Steg 5 – Försäkra dig om att dina nya delar fungerar

Innan du stänger och skruvar igen din iPhone bör du kolla att allt fungerar. Detta kan du göra enklast genom att trycka på powerknappen och se om du får bild.

Steg 6 – Skruva ihop din iPhone

När du ser att allt lirar stänger du igen din iPhone och sätter dit skruvarna igen. När du stänger telefonen ska överdelen ner först för att du sedan ska kunna knäppa ner nederdelen.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.