Guide: Åtgärda batteriproblem med redsn0w

Nu har vi postat flera möjliga tips för att åtgärda dom batteriproblem som uppkommer i samband med senaste Ultrasn0w (haktiveringen via redsn0w) och det kan vara aningen förvirrande för er med ovana. På order från vissa medlemmar här på sidan kommer nu en ”slutgiltig” guide för hur batteriproblemen åtgärdas.

Alltså, för alla er som har jailbreakat och låst upp era iPhones med senaste redsn0w och ultrasn0w men som upplever problem med bastteritiden skall följa denna guide.

Steg 1 – Jailbreaka iPhone med redsn0w

Det första du ska göra är att jailbreaka din iPhone med redsn0w. Detta gäller endast om du inte redan har gjort det, om du redan har batteriproblem på grund av jailbreak kan du alltså gå vidare till steg 2.

  • Ladda ner Redsn0w för Mac eller Windows
  • Ladda ner iOS 4.1 för din iPhone om du har 4.1 installerad på telefonen, antingen 3G eller 3GS. Annars laddar du ner iOS 4.2.1 för 3G eller 3GS.
  • Peka Redsn0w på iOS 4.1 (om du har 4.1) eller 4.2.1 (om du har 4.2.1) och tryck next
  • Markera Install iPad Baseband
  • Avmarkera Install Cydia om du redan har Cydia på din enhet
  • Jailbreaka

Observera att Ultrasn0w inte ska vara installerad under denna process.

Steg 2 – Lägg till SAM

Nu när du nu har en jailbreakad iPhone med baseband 06.15.00 och Cydia installerad ska du öppna upp Cydia och lägga till en ny källa. Navigera till Manage – Sources – Edit – Add och skriv in,

http://repo.bingner.com

Steg 3 – Installera SAM och SAMPrefs

När du har lagt till källan trycker du på Changes och installerar SAM och SAMPrefs.

Steg 4 – Avaktivera iPhone i redsn0w

För att aktiveringen via SAM nu ska fungera måste vi ta bort haktiveringen som redsn0w gjorde under jailbreaket. Det är nämligen så att haktiveringen som sker i steg 1 är den som orsakar problem med batteritid och push.

Öppna redsn0w och peka den på den mjukvara som är installerad på Din enhet, alltså iOS 4.1 eller iOS 4.2.1.

Gå därefter vidare in i programmet tills du har alternativ. Nu ska du klicka i Deactivate.

Klicka next och följ anvisningarna i programmet.

Steg 5 – Avaktivera iPhone igen

Efter att redsn0w har avaktiverat telefonen ska även SAM göra det en sista gång innan den slutgiltiga åtgärden kommer. Navigera till Inställningar – SAM och välj ”De-Activate iPhone”.

Steg 6 – Koppla din iPhone till iTunes

Nu när din enhet är helt avaktiverad ska iTunes aktivera den precis som en vanlig aktivering. Ha valfritt sim-kort i din telefon, koppla den till iTunes och vänta tills du får meddelandet att enheten är aktiverad.

Om iTunes mot förmodan säger att ditt kort inte är giltigt måste vi ta till plan B, att identifiera ditt Sim-kort.

Gå tillbaka till SAM och gå ner till Method och byt från ”Auto Detect” till ”By Contry and Carrier”. Nu ska du helt enkelt ställa in Sweden och sedan din operatör, alltså Telenor, 3, Telia eller vad du nu har för kort. Observera att det alltså är det kortet du har i telefonen som ska aviseras i SAM och inte det som telefonen är låst till.

När det kommer till SIM ID får du prova dig fram, det finns valmöjligheter under fliken. Skulle inga av dessa alternativ fungera skriver du in ditt IMEI under SIM ID.

Tyvärr är det lite knepigt att få aktiveringen att fungera om Auto Detect strular. Det här är dock ett av bra alternativ, skulle inte detta fungera heller får du prova dig fram under Method, i fliken Bundles finns flera olika alternativ på svenska operatörer.

Steg 7 – Lås upp iPhone

Nu kan du låsa upp din iPhone igen genom att installera Ultrasn0w från Cydia. Om du vill ha hjälp på traven för detta kan du följa vår guide för Ultrasn0w.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.