Guide: Återställ/Nedgradera iPhone, iPad och iPod touch

Den här guiden beskriver hur du återställer samt nedgraderar din iPhone eller iPad. För att kunna nedgradera iPhone 3GS och 4 måste du ha genomfört följande guide först;

Signera din iPhone och iPad

När du signerar din iPhone och iPad sparar du ett par filer som kallas för SHSH. Dessa är vitala för att återställningen/nedgraderingen ska vara möjlig och det du måste försäkra dig om innan du fortsätter det är att Umbrella (programmet som du laddar ner i länkad guide) listar SHSH för den version av iOS som du har för avseende att nedgradera till. För er med iPhone 2G, 3G och tidiga 3GS kan ni bortse från ovan nämnd guide.

Steg 1 – Rikta återställningen mot Saurik

Innan du börjar nedgradera måste du rikta om iTunes, detta är orsakat av att Apple inte godkänner återställning/nedgradering av äldre mjukvaror. Det gör du enklast genom att öppna upp TinyUmbrella.

Väl inne i Umbrella klickar du nu på Advanced.

Du kommer nu att ha ett alternativ som heter Set Hosts to Cydia on Exit, bocka i rutan och verkställ ändringarna. När det är klart kan du stänga ner Umbrella.

Steg 2 – Ladda ner aktuell OS

Det första du ska göra är att ladda ner den mjukvaran du vill återställa din iPhone eller iPad till. Surfa in på vårt arkiv för mjukvaror och ladda ner din fil.

Steg 3 – Sätt din iPhone i recoveryläge

Nu ska du stänga av din iPhone och vänta tills skärmen är helt svart. När det är klart håller du in homeknappen samtidigt som du kopplar din telefon till datorn. Fortsätt att hålla home tills du får en iTunes-logo med sladd i rutan.

Steg 4 – Återställ iPhone

När din iPhone är i recoveryläget och iTunes är uppe trycker du på återställ. Beroende på vilket operativsystem ska du göra det på två olika sätt.

För er med Windows: Håll in shift samtidigt som du trycker återställ.

För er med Mac: Håll in alt samtidigt som du trycker återställ.

Nu bör du få upp rutan ”välj fil i iTunes”. Ta nu helt enkelt och markera den OS-fil som du laddade ner i steg 1 och återställ din enhet.

Steg 5 – Klar

Om du nu har gjort rätt ska du vara nedgraderad och klar. Som en påminnelse måste du ha signerat din iPhone, iPod eller iPad innan du genomför  guiden.

Signera din iPhone och iPad

Steg 6 – Vid en eventuell recovery loop

Det finns vissa användare som har hamnat i en recovery loop efter att nedgraderingen är klar. Det är dock inget problem och det enda du behöver göra är att ladda ner FixRecvovery, det kan du göra här:

När du har fått ner programmet öppnar du sedan fixrecovery43.

Följ instruktionerna på skärmen, du måste sätta din enhet i DFU.

När fixrecovery43 har genomfört sin process bör din telefon nu gå igång.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.