Guide: Framtidssäkra iTunes för jailbreak/återställning!

Sedan releasen av iPhone OS 3.1 samt iTunes 9.0 har det varit många spekulationer runt huruvida det går att jailbreaka enheterna eller inte, om det går att återställa dem eller om det över lag följer samma struktur som tidigare. Svaret är givetvis nej, Apple har lagt in en ny växel när det gäller att säkra hårdvran från intrång av bland annat jailbreak och detta i form av signeringskoder. Det som sker är att iTunes, vid synkning med iPhone, verifierar hårdvaran och sparar väsentlig information som dem även signerar som ”applegodkänt”. I och med signeringen från Apple försvinner möjligheterna för återställning och det är inte möjligt att nedgradera iPhone. Detta är ett stort problem för alla och för er som intresserar er råder jag er att läsa Saurik:s inlägg om detta! Här nedan följer en guide för hur du framtidssäkrar iTunes!

4

Steg 1 – Öppna ”kör”

Det första du ska göra är att öppna kommandot kör i din dator. Detta kan du antingen göra genom att trycka Windows + R alternativt genom att trycka Start -> Kör

Steg 2 – Skriv in kommando

När du väl har öppnat ”kör” skriver du in följande kommande;

C:WindowsSystem32driversetchosts

För MAC; /etc/hosts

1

Steg 3 – Öppna med anteckningar!

Nu kommer du att bli ombedd att öppna filen med ett specifikt program, välj Anteckningar!

2

Steg 3 – Ändra signeringskällan

Nu ska du kopiera in följande kommando, 74.208.105.171 gs.apple.com, under local host som finns längst ner i dokumentet.

3

Steg 4 – Spara filen

När du har skrivit in källlänken som ändrar Apple:s signering till en signering från Cydia klickar du på spara!

Steg 5 – Återställ iPhone

Nu kan du, om du vill, återställa din iPhone 3GS via iTunes.

Om du får felmeddelande (3002) har din iPhone redan signerats från Apple och du kan inte på något sätt återställa din iPhone såvida du inte ha gjort backuper av dina källkoder. Är du i detta läge är det tålamod som gäller!

Jag rekommenderar återigen er intresserade att besöka Saurik som skriver om just det här!


admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.