Guide: Hur du återfår bortglömt lösenord för låsskärmen

Att ha lösenordsskyddad låsskärm är för många ett måste på sin iEnhet. Dels för att hålla nyfikna ögon borta, men också för att obehöriga inte ska kunna komma åt innehållet ifall man råkar tappa bort sin kära ägodel. Men, så en dag så är olyckan framme. Man byter kod av någon anledning och i detta ögonblick fick man även ett minne som en guldfisk och glömmer bort sin kod och detta kan vara väldigt frustrerande, då man i regel måste återställa iEnheten och har man dessutom inte säkerhetskopierat på ett tag går mycket information förlorat. Och ni som återställt en jailbreakad iEnhet vet säkert vilken tid det kan ta att lägga in allt igen. Men nu kan man hämta lösenordet utan att behöva återställa, med hjälp av programmet Gecko iPhone toolkit som på ett enkelt sätt kan rädda dig från en mindre katastrof.
Wrong password

Gecko iPhone toolkit fungerar så att programmet, ihop med redsn0w, går in i RAM-disken med hjälp av limera1n och hämtar upp koden som finns inlagd i iEnheten. Notera att detta bara funkar på enheter med A4-processor, vilket är följande:

*iPhone 3GS

*iPhone 4

*ipad 1

*iPod touch 3gen

*iPod touch 4gen

Denna guide fungerar alltså inte på de nyare enheterna såsom iPhone 4S, iPhone 5 och alla iPad-modeller bortsett ifrån den första.

****OBS! KOPPLA INTE UR ENHETEN UNDER PRCESSENS GÅNG!!****

Så här gör du för att hämta ditt lösenord:

1. Börja med att ladda hem Gecko iPhone toolkit här.

2. Hämta sen hem mjukvara för iOS 5.0.1 till din enhet här vilket kommer användas för att hämta ditt lösenord. Det har ingen betydelse vilken iOS-version du har installerad på enheten.

3. När du gjort detta, öppna nu Gecko mobile toolkit och välj fliken ”Read lockscreen password” och klicka på pilen i rutan där du ska välja vilken enhet det gäller.
Gecko
4. Välj nu enhet och klicka sen på ”Boot”. Nu kommer du bli ombedd att öppna iOS 5.0.1 IPSW.
Gecko-1
5. När detta är gjort, kommer redsn0w öppnas och du blir ombedd att sätta din enhet i DFU-mode. Klicka på nästa och följ anvisningarna på skärmen.
Gecko-DFU
6. När DFU-processen är klar kommer redsn0w med hjälp av limera1n att påbörja processen med att leta reda på ditt lösenord.
Gecko-4
7. Nu kommer du se en ananas i några sekunder, sen rullar det en massa symboler på hemskärmen. När du ser ordet ”OK” längst ner på skärmen klickar du cancel på redns0wrutan.
Gecko-5
8. När du klickat cancel och redsn0w slocknat klickar du på ”launch” i Gecko. Nu kommer du få ett meddelande att INTE koppla ur din enhet. Gör man detta kommer processen inte kunna fullföljas och du blir tvungen att börja om från början igen.
Gecko-6
9. Klicka ok och låt processen börja. På hemskärmen på din enhet kommer du nu se hur sökandet börjar och när processen är helt klar kommer du få upp en massa information om din enhet i Gecko. På raden där det står ”passcode” hittar du det lösenord du har installerat på enheten, som i mitt fall är 0852.
Gecko-7
10. Nu är processen klar. Ta bort enheten, gör en ”hard reset” genom att hålla in power och homeknappen i c:a 11 sekunder tills skärmen slocknar och du ser Appleloggan. Slå sen in ditt lösenord och Voíla!

Även om det tar en stund att gå igenom denna process så är det mödan värt istället för att göra en total återställning och behöva installera allt igen.

En negativ bieffekt av detta säkerhetshål är att passcode uppenbarligen inte nödvändigtvis håller din information säker. Vet du med dig att du har information som inte är ämnade för andras ögon gör du bäst i att alltid hålla din enhet hårt och nära.

iDevil

iDevil

Skribent

Dela:

Comments are closed.