Gott nytt år alla läsare av iPhoneguiden


Året 2011 närmar sig sitt slut och för att avrunda detta tänkte jag skriva några rader till er läsare, både trogna som nytilkomna. Denna krönika, om vi ska kalla den så, kommer skrivas i en personlig touch och speglar mycket från det jag upplevt.

När jag började som skribent här på iPhoneguiden så var mitt intresse för iPhone ordentligt begränsat. Jag kunde inte så mycket om det tekniska och visste knappt vad IPSW innebar. Med tiden väcktes intresset för vad man kunde göra med sin iPhone och detta resulterade i en massa egna tester och efterforskningar. Ett minne jag har är när jag första gången skulle jailbreaka. För er som gjort detta innan vet att det kommer en massa text när jailbreaket installeras. Vid det ögonblicket trodde jag min iPhone var på väg att gå sönder, vilket utlöste panik! I dagsläget vet jag att så är inte fallet, men hur vet man det som nybörjare? Från denna punkt så blev jailbreak nåt jag fann väldigt intressant, vilket jag också hoppas ni läsare märkt då jag mer än gärna försöker vara till hjälp. Kan avslöja att det var Striems suveräna guide som hjälpte mig med mitt första jailbreak.

Minne nummer två är när jag första gången nedgraderade min iPhone och fastnade i en recovery loop. jag slet i närmare fyra timmar för att komma ur den och hade jag inte haft lugnet så hade jag nog inte haft min lur kvar idag. Ni som hamnat i samma sits någon gång vet säkert vad jag menar…
Även här har jag försökt ta mycket lärdom och kan säga att ni läsare varit till stor hjälp, då det märks att det bor mycket kunskap i vårat avlånga land.
Nu lämnar vi mina minnen och försöker fokusera på vad som hände i Apples värld under 2011.

Om vi ska börja med det tråkiga så är det ögonblicket när nyheten om Steve jobs bortgång kablades ut i världen. Detta kan knappast lämnat någon oberörd, då denna man som så genialiskt både skapade och räddade ett företag som kom att påverka en hel värld. jag kan nog säga utan att överdriva att en sån ledare och skapare kommer vi inte få igen. Hans produkter fångade och faschinerade miljoner människor och i mina ögon kommer Apple alltid vara förknippade med Steve Jobs.

Besvikelse nummer 2 måste vara när Apple offentliggjorde sin nya mobil tidigare i höstas. Det var nog många som hoppades på en iPhone 5, men vi fick iPhone 4S. Lite plåster på såren kan väl vara att vi fick se Siri vilket gjore det möjligt att prata med din iPhone.

Andra stora händelser då? Ja vi fick iOS 5 som gav våra iPhonehackers rejält med arbete. inte nog med att det planerade untethered jailbreak tog längre tid än väntat, det gick heller inte nedgradera i iOS 5. Detta fick många användare att oroa sig för att eventuellt gå miste om ett untethered jailbreak. Efter månader av arbete från våra hackers kunde vi pusta ut, då det i dagsläget både går att nedgradera samt få ett untethered jailbreak till iOS 5. Smolket i bägaren är att det i skrivande stund inte funkar på iPhone 4S och iPad 2 men vi får hoppas detta kommer tidigt 2012. Ingenting är omöjligt som sagt…

Som en liten avslutning så skulle jag vilja tacka iPhoneguiden för att ni tog in mig som skribent. Det har varit en rolig resa och det har varit fantastiskt kul att få dela med mig av mina artiklar. jag ger också er läsare mycket beröm då ni gett kritik när ni tycker nåt är fel och gett beröm när ni uppskattar det man gör. Jag hoppas att ni följer oss även nästa år och vi får ta del av nya och spännande händelser.

Med detta så önskar jag er alla ett riktigt gott nytt år från oss på iPhoneguiden!

Vid pennan: iDevil

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.