Frågor och svarKategori: iPhoneMail tar upp lagringsutrymme i iPhone
Johan frågade 6 år sedan

Mail tar upp lagringsutrymme i iPhone

Jag har raderat alla mail i min IPhone, men under lagring står det att 3,18 GB lagras? hur tömmer jag detta, för att frigöra utrymme i mobilen ?

3 svar
Sajtägare Personal svarade 6 år sedan

Hej Johan,
Har du tömt papperskorgen?
Se förslag på lösningar nedan. Saxat från Apple.com.

Mail
Du kan frigöra lagringsutrymme i iCloud genom att radera e-postmeddelanden från ditt e-postkonto i iCloud. Det går även att flytta e-postmeddelanden från en iPhone, iPad eller iPod touch till en Mac- eller Windows-dator så att de inte längre tar upp plats i ditt lagringsutrymme i iCloud.
Radera meddelanden från kontot genom att följa stegen nedan. Kom ihåg att meddelanden med stora bilagor frigör mer utrymme än bara vanliga textmeddelanden.

iPhone, iPad eller iPod touch
Om din iPhone, iPad eller iPod touch ställts in för åtkomst till iCloud-e-post kan du radera meddelanden från valfri brevlåda. Töm sedan papperskorgen för att frigöra utrymme:

  1. Svep åt vänster över ett meddelande för att radera det.
  2. Tryck på mappen Papperskorg.
  3. Radera ett meddelande åt gången eller radera alla genom att trycka på Redigera och Radera alla.

Mac- eller Windows-dator
Följ de här anvisningarna om du använder iCloud Mail med ett e-postprogram för stationära datorer, som Mail på en Mac-dator eller Microsoft Outlook på en Windows-dator:

  • Mail på Mac: Radera de meddelanden som du inte längre behöver. Välj sedan Brevlåda > Radera borttagna objekt och välj ditt iCloud-e-postkonto från menyn.
  • Microsoft Outlook 2007 (Windows): Radera de meddelanden som du inte längre behöver. Välj sedan Redigera > Töm och välj ditt Apple-ID från menyn.
  • Microsoft Outlook 2010 till Outlook 2016 (Windows): Radera de meddelanden som du inte längre behöver. Outlook raderar dina meddelanden permanent nästa gång du stänger och startar om programmet.

iCloud.com

  1. Logga in på iCloud.com från din dator.
  2. Klicka på Mail.
  3. Radera de meddelanden som du inte längre behöver och klicka sedan på kugghjulssymbolen och välj Töm papperskorgen.
Mac sen 1998.... svarade 5 år sedan

Hej, även jag har problem med stort lagringsutrymme på min iphone. 4,5 GB tas upp. Jag har raderat alla mail i inkommande, utgående och tömt alla papperskorgar. Trotts det så tas fortfarande 4,5 Gb upp av mail. Vad göra?
 

Vilgot Personal svarade 3 månader sedan

Hej, 
Trots att det var fem år sedan frågan ställdes tycks det fortfarande vara ett vanligt problem med Apples mailklient. Många har efterfrågat en lösning av Apple, men det verkar inte ha kommit någon än. Om någon läsare har lyckats lösa problemet får den gärna dela med sig!
Problemet ligger i maildata som sparas – det hjälper alltså inte ens att ta bort hela appen. Om du behöver frigöra lagringsutrymme är den enda lösningen vi kan tänka oss nu att ta bort alla konton associerade med Mailappen och börja använda en tredjepartsklient. Hittar vi någon lösning kommer vi uppdatera här.  
 

Ditt svar

15 + 10 =