Första klippet från Apples nya tv-serie ”Planet of the Apps”

Apples alldeles egna tv-serie har för första gången visats upp för allmänheten i ett drygt 2 minuter långt klipp. ”Planet of the Apps” ser ut att bli apparnas variant av ”Dragons’ Den” möter ”The Voice” och kommer exklusivt visas i Apple Music.

Vi skrev tidigare i veckan om att Apple Music passerat över 20 miljoner betalande användare men att Eddy Cue såg stor potential att öka ytterligare. Som ett steg i att göra det har Apple för första gången gett sig in i att producera en egen tv-serie, ”Planet of the Apps”.

skarmavbild-2017-02-14-kl-17-08-34

Serien är en form av dokusåpa som ser ut att påminna en hel del om ”Dragons’ Den” (”Draknästet”) och ”The Voice” där appmakare inför en panel bestående av bl.a Jessica Alba, Gwyneth Paltrow och Will.i.am ska pitcha sin idé och utveckla den med hjälp av experter. Förutom bra synlighet för sin app i App Store går vinnaren därifrån med en check på 10 miljoner dollar för att utveckla sin app.

skarmavbild-2017-02-14-kl-17-07-16

”Planet of the Apps” kommer att finnas tillgängligt i Apple Music för alla som prenumererar och vara helt fri från reklamavbrott. Även en dedikerad app för serien kommer lanseras där man också ska kunna se alla avsnitt som kommer att släppas ett åt gången. Inget datum är spikat ännu med Eddy Cue meddelade att serien har premiär någon gång i vår.

Johan Lindström

Johan Lindström

Skribent

Dela: