iPhoneGuiden.se

Ja nu har Apple kommit så långt i utvecklingen att vi har en tredje generations iPhone, som alla vet är detta iPhone 3GS, den mest kraftfulla iPhonen som dem så fint uttrycker sig. Visst, telefonen är en av dem coolaste elektroniska enheterna man kan hitta och det är inget snack om den saken, när det dock gäller medföljande tillbehör och prissättning börjar man dock tvivla på Apple Inc.

Den första generationens iPhone, iPhone 2G, var både billigare och mer proppad gällande tillbehör. Jag själv var en lycklig ägare av iPhone 2G och när jag för första gången packade upp den hittade jag en fin putsduk, ett smidigt headset, fina manualer, en dockstation värd guld och givetvis telefonen. En väldigt lycklig stund i livet och jag tänkte mycket på hur smidigt det var med dockstationen som dessutom gjorde helheten med iPhone perfekt. Där kände man ett hopp för att Apples girighet som man kan tycka existera höll på att luckras upp.

Tiden gick och en varm sommardag 2008 lanserades 3G:n här i landet. 2G:n var det inget fel på och den hade varit i min ägo i ett år, ville givetvis införskaffa den nyare iPhonen vilket jag också gjorde. Lika lycklig som när jag öppnade den första generationen var jag när jag öppnade 3G:n, det jag dock inte visste var att ett av dem viktigaste tillbehören skulle vara bortplockat. Min livsglädje vid uppackningen av iPhone 3G blev till en aning irritation då jag vänt ut och in på kartongen för att hitta den j***a lilla dockstationen. Jag accepterade läget och tänkte positivt, jag hade ju trots allt en iPhone 3G. Dock hoppas jag verkligen att Apple inte tror att det tillagda lilla simverktyget skulle kompensera docken för det gjorde det verkligen inte!

Hur som helst, Apple tog bort stationen, fine. Nu börjar man dock ana ugglor då ännu ett väldigt bra och viktigt tillbehör har plockats från tredje generationen, nämligen putsduken. Vad är poängen med det?! Visst man kan tycka att det bara är en liten duk men jag skulle vilja säga att det är en av dem bästa dukarna man kan ha till en skärm, har använt den medföljande duken på betydligt mer än iPhone. Nu börjar den djupa kärleken till deras produkter att ifrågasättas, vad kommer dem att plocka med fjärde generationen? Headsetet?

Om Apple inte skärper sig kommer vi hamna i en situation där man köper en iPhone där man måste köpa till telefonen för att dem har plockat den från innehållslistan. NU får det vara nog tycker jag, visst jag kanske irriterar mig i onödan på detta men telefonerna blir dyrare och dyrare för varje uppdatering då kan dem väl för f***n låta dem mest väsentliga sakerna ligga kvar.

Men men, som jag sa tidigare, nu måste jag tänka positivt, jag har fortfarande en iPhone 3G!