Förskola förses med iPad 2

Att Apples produkter är eftertraktade är det ingen fråga om. Flera skolor använder iPad och andra Apple-relaterade produkter i sina utbildningar och att det skulle gå längre än så är inte oväntat. Nu förses en förskola i Auburn, Maine med 285 iPad 2:s och eventuellt väntas hela distriktet att bli med iPad 2.

En förskola har alltså blivit försedd med en stor mängd iPad 2:s i utbildningssyfte. Med hjälp av Apples läsplatta ska eleverna kunna läsa, rita och framställa med sina nya enheter. Auburn har satsat 200.000 $ i ett nytt program för att förbättra lärande-miljöerna och beroende på hur det går kan det komma att bli att samtliga grundskolor i distriktet får iPad.

”eventually, all elementary schools in Auburn will get an iPad as the program begins its rollout in May, and should be completed by the end of September. The 285 iPad 2s are only part of the initial rollout.”

Idén föddes från lärare som märkte att eleverna lärde sig alfabetet bättre med hjälp av deras personliga iPads. Så istället för att satsa en massa pengar på datorer valde man att satsa på iPad istället vilket kan vara ett vinnande koncept.

[Via]
HS

HS

Skribent

Dela:

Comments are closed.