Fler säkerhetsrisker i iPhone OS 3.0

Ja vi har hört många rykten om att iPhone ska vara osäker, dels för den som använder den men också för en hel nation. Den största diskussionen har rört sig om huruvida hackers kan skicka ett krypterat sms till iPhone som i sin tur ska göra att telefonen blir okontrollerbar. Många trodde att problemen var lösta när man helt plötsligt fick ett meddelande av iTunes som sa att en ny uppdatering för iPhone fanns tillgänglig, 3.0.1. Visst problemen var lösta, men denna uppdatering öppnade nya säkerhetsrisker som folk i sin tur fick möjlighet att klaga över.

Nu har det slagit oss igen och nu har man hittat att iPhone OS 3.0 även är osäker när det gäller mail. Av iPhonefreakz.com framgår det att den nya buggen som finns att fascinera sig över går inte mail att elimenara från topp till tå. Det vill säga raderade mail och dessutom utpackade mail m.h.a. bland annat iWipe går att hitta i systemet. Problemet som blir ett faktum är att personlig information och annan vital fakta kan hamna i fel händer.

Ja hur pass osäkert detta är går att diskutera. Personligen säger jag att man ska vara försiktig med sin telefon så att risken aldrig blir aktuell. Jag skulle aldrig släppa ifrån min telefon, skulle du?

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela:

Comments are closed.