iPhoneGuiden.se

Tidigare i veckan så skrevs det här på iPhoneguiden.se att Adobe håller på att utveckla nästa version av Flash till alla telefoner förutom iPhone. Men igår så avslöjade Adobe att dom kommer till iPhone. Fast inte på det sättet som vi förväntade oss.

I Flash CS5 kommer det att finnas möjligheten att exportera sina Flash-filer som iPhone-program. Då kommer Flash-utvecklarna kunna spara sina Flash-filer i iPhone-format och skicka in det för godkännande av Apple. Detta genomförs genom omvandling av koden med hjälp av LLWM och tillsammans med dom nya verktygen i CS5 för att kunna använda iPhones APIer.

Dock så blir det tufft att optimera Flash-filerna så som spel till iPhonens begränsade hårdvara och så värkar det som att det är väldigt begränsat när det gäller vilka typer av program som kommer att fungera. Till exempel så kommer inte hemsidor som är gjorda i Flash att fungera.

Det kommer att bli mer apps till iPhonen tack vare Adobes support men är du intresserad av att utveckla till iPhone så lär dig att koda i Objective-C från början. Det lönar sig i längden.