Flash Dock fäster iPhone till systemkamerans hotshoe

För alla fotografer och andra allmänt fotointresserade med iPhone har pocketDEMO nu lanserat Flash dock. Det Flash dock gör är att förena din iPhone och systemkamera för att utöka antalet funktioner eller som tillverkaren själv säger, ”göra din kamera smartare”.

Det iPhonen tillför kameran är bland annat geotagging samt att kunna dela bilder direkt, utan att behöva ta omvägen via din dator. Detta fungerar genom att du stoppar in ett speciellt SD-kort i kameran som har en inbyggd Wi-Fi funktion. Wi-Fi funktionen kopplar alltså ihop enheterna trådlöst. Som exempel kan du alltså ta en bild som skickas trådlöst till din telefon och därifrån kan du  dela bilden via mail eller Facebook genom uppkopplingen till ditt 3G-nät.

Flash dock är också en fysisk tillsats som fästs i kamerans hotshoe som annars används till att koppla ihop systemkameran med externa blixtar. Hållaren gör att du inte behöver hålla i både din telefon och kamera samtidigt. Detta medför också att du kan använda telefonens applikationer vilket exempelvis kan vara ett vattenpass som hjälper dig att hålla kameran helt rak.

Hur väl produkten fungerar ska bli spännande att se, då ett samarbete mellan en SLR-kamera och en iPhone enligt mig är det bästa av två värdar. Flash dock kostar $ 39.99 och finns att spana in närmare här.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.