iPhoneGuiden.se

En svensk skola, Grafiskt Utbildningscenter i Uppsala, ser en digital framtid och implementerar det redan i dag. Skolan hade sett över kostnader för att utrusta varje elev med en dator eller iPad. Sammanfattat gick segern till iPad och dess relativt billiga pris, smidighet och möjligheter.

Det är IDG som bistår med denna information. De skriver även vad skolans tillförordnade vd Christer Nordin har att säga om ämnet:

”Vi har utvärderat skillnaden mellan en bärbar minidator och Ipad och kommit fram till att kostnadsmässigt, pedagogiskt och arbetsmässigt är Ipad bästa valet (…) Vi jobbar redan nu elektroniskt med interna presentationer, arbeten och prov utan att ha dom på papper och när de traditionella läromedlen finns elektroniskt så kommer det att bli vardagen.”

Ni som undrar hur alla elever som saknar ett fysiskt tangentbord skall klara sig argumenterar Nordin följande:

”Det kommer att finnas separata tangentbord i de få fall man inte klarar sig med Ipads elektroniska tangentbord som jag själv använder varje dag och inte har något problem med.”

600 stycken iPadar lyder beställningen för skolan. Där både elever och lärare kommer använda sig av det smidiga men ändock kraftiga (i)verktyget.

Detta är för övrigt ett fantastiskt steg till ett pappersfritt samhälle där allt fungerar så mycket bättre. Ni som går i skola och studerar vet hur pass osmidig mycket av kommunikationen är mellan lärare och elever, i alla fall om man jämför med en digitaliserad vardag. Till detta kan man säkert skriva en hel rapport som tar upp alla besparingar, effektiviseringar, förbättringar, tidsvinster och en mängd andra fördelar(!) som man erhåller genom att använda teknologi för att göra livet lite enklare och smidigare.

Detta är framtiden… Visst är det tråkigt att man föddes lite för tidigt och missar en skolgång med iPad?