iPhoneGuiden.se

 

Att besitta effektiva kommunikationslösningar blir allt viktigare för företagen. Kraftfullhet, säkerhet och goda möjligheter till anpassning är bara några anledningar till att iPhone är ett av de mest populära alternativen bland såväl företag som dess personal.

Det talas om en tillväxtboom i norra Sverige, med anledning av de många företag som väljer att etablera sig i regionen. De stora företagssatsningarna i landets norra delar, särskilt vad gäller industri, har skapat ett frodande näringsliv.

För att företagen ska fortsätta utvecklas, och stå ut ur mängden, krävs att många olika faktorer finns på plats. En av de viktigare är smidiga kommunikationslösningar. I dag är mobil, digital kommunikation det allra mest centrala för de flesta företag – inte minst med anledning av det nya hybrida arbetssättet, vilket gör just mobilfrågan särskilt viktig att ha koll på.

Många företag väljer iPhone

Marknaden för företagsmobiler är i dag en stor sådan och det finns många alternativ att välja bland, inom såväl abonnemang som hårdvara. Vad gäller hårdvara är Iphone en populär lösning bland många typer av företag. Bakom detta finns ett flertal anledningar.

Kraftfullheten i iPhone är ofta det som lyfts fram som en av de största fördelarna med mobiltelefonen. Detta gör att man kan sköta en lång rad arbetsuppgifter, stora som små, från sin iPhone, nästan oavsett vilken modell man har. Hos Tell Sverige, som arbetar med att förenkla kommunikationen på företag bland annat i norra Sverige, kan man välja bland flera olika iPhone-modeller, samtliga innehållande viktiga funktioner såsom:

Alla iPhones levereras därtill med viktiga applikationer som Keynote, FaceTime, meddelanden och mail. I Appstore finns också miljontals appar som gör det möjligt att anpassa mobilen och dess verktyg efter egna preferenser.

Även säkerheten spelar in när företag ska välja mobiltelefoner. Apples eget operativsystem iOS är att klassa som ett säker sådant. Systemet är bakåtkompatibelt för en rad modeller, vilket gör att man kan erbjuda alla anställda den senaste säkerheten även om arbetsplatsen har flera olika modeller av mobilen.

En annan anledning till att många företag väljer att använda sig av iPhone antas vara mobiltelefonens popularitet bland privatpersoner. En kartläggning från Kantar Sifo visar nämligen att över hälften av de svenska mobilanvändarna använder just Apples flaggskeppsprodukt. Att låta personalen arbeta med verktyg de gillar och som passar deras arbetssätt kan bidra till bättre inspiration, samtidigt som företaget kan anses vara en mer attraktiv arbetsgivare.

Enkelt att driftsätta enheterna i företaget

Att driftsätta iPhones i företaget kan vara en tidskrävande uppgift. Man vill se till att medarbetarna får tillgång till alla av mobilens funktioner som är nödvändiga i det dagliga arbetet, men också att mobilen är anpassad efter företagets regler och policys för jobbtelefoner.

I dag finns möjlighet för företag att effektivisera ovanstående process. Tidigare nämnda Tell Sverige, till exempel, hjälper till med implementering av mobiltelefonerna. I denna tjänst ingår bland annat att registrera enheterna i MDM- eller EMM-systemet, där företaget kan få överblick över mobiltelefonerna samt konfigurera och hantera dem på ett enkelt sätt.

Apple ett hållbart val

Tell Sverige assisterar företagen i hela mobilernas livscykel. Detta inkluderar säker återlämning när det är dags att byta ut enheterna. Företaget ser exempelvis till att rensa enheterna innan de lämnas över till nästa användare eller återvinns.

Just återvinning av mobilerna är något Apple är särskilt framträdande inom. Företaget Green Smartphones har rankat samtliga smartphonestillverkare utifrån hur hållbara och miljövänliga de anses vara, och placerar Apple i toppen av listan. Detta gör att iPhone inte bara är ett smidigt val för företag, utan också ett grönt sådant.