Dagens tweak: Fusion

Tweaken BiteSMS och SMS + har den fördelen att man via ett enkelt knapprtyck kan få upp en ruta på hemskärmen som tillåter att man skriver SMS, utan att behöva gå in i appen iMessage. Hur är det då om man sitter och surfar på sin iPhone och vill dela en status på Facebook? Skulle det inte kunna vara lika smidigt? Jodå, med tweaket Fusion löser man det problemet.

Fusion har samma funktion som BiteSMS, men riktar sig alltså mot sociala medier. När man installerat Fusion går man in via Activator och väljer vilket kommando man vill kunna ta fram Fusion på, exempelvis single tap på statusbaren. Värt att notera är att man måste ha ett Twitterkonto för att kunna använda Fusion och att Twitter är synkroniserat med Facebook. Är du osäker på hur dessa konton synkroniseras, följ guiden nedan.

1. Logga in på Twitter via webbläsaren i mobilen eller datorn. Väljer du logga in via mobilen måste du ändra från mobilt tema till standrardtema annars kommer du inte kunna utföra de inställningar som krävs. Observera att det inte går att göra dessa inställningar via Twitterappen.

2. Gå sen in under ”view my profile page” och välj ”edit my profile”, scrolla sen ner tills du ser en ruta där det står ”facebook”.

3. Koppla nu ihop Facebook med ditt Twitterkonto så är allt klart.

Har man gjort enligt guiden ovan så kommer man nu kunna välja att posta sina statusuppdateringar till Facebook med hjälp av fusion. När man skrivit en text trycker man på den lilla fyrkanten med en pil i och får då fram fyra olika sociala medier att skicka till, bland annat Twitter och Facebook.

Det kanske kan upplevas som lite krångligt att få till alla inställningar, men när det väl är installerat och kontona är synkroniserade så funkar det riktigt bra. Det enda negativa är att du inte ser din egen status via Facebookappen utan bara via en webbläsare, men personligen tycker jag att själva detaljen att bara kunna skicka en statusuppdatering på detta enkla vis gör att fördelarna väger tyngre än nackdelarna.

För en demo av Fusion kan man kolla videon nedan.

Fusion finns i Cydia och kostar c:a 15 kronor att ladda ner

admin

admin

Skribent

Dela: