iPhoneGuiden.se

Är du behov av en bra miniräknare till iPad eller tycker att Apples egna iPhone-app inte räcker till? Då rekommenderar jag dig att titta närmare på Calc 2M, en gedigen kalkylatorapp med flera användbara funktioner för enklare och mer avancerade beräkningar. Calc 2M är sedan i måndags gratis i App Store, så passa på.

Med Calc 2M har du en komplett miniräknare till din iPhone eller iPad med några av de vanligaste funktionerna man behöver, exempelvis roten ur, upphöjt, trigonometriska funktioner och genomsnitt, max och min.

Calc 2M har dessutom ett antal andra användbara funktioner som jag tycker gör appen till ett bättre alternativ än den inbyggda Kalkylator-appen i iOS. Några av dessa är Historik-fliken, där visas alla tidigare slagna uträkningar samt att det är mycket enkelt att ändra sina uträkningar utan att behöva skriva om igen dem igen.

 

 

calc 2m iPhone iPad historik

calc 2m tips

 

I inställningarna är det möjligt att ändra mellan radianer och grader, hur många decimaler som ska visas, knappljud samt få tips om hur du använder appen och de olika funktionerna.

Calc 2M hämtas just nu kostandsfritt i App Store för iPhone och iPad, men jag vet inte hur länge, så passa på innan det är försent.

Uppdaterad – 19:25, 5 mars -13: Realiseringen har tråkigt nog avslutats och Calc 2M kostar 15 kr igen.

Uppdaterad 5 december 2022: 2M Calc är återigen gratis att ladda ned. Enligt App Store erbjuds köp i appen, men vi kan inte hitta vad som kan köpas. Finns nu även till Apple Watch, förutom till iPhone och iPad.

Calc 2M - Scientific calculator - inkOfPixel