Boost 2 – ett spel som imponerar

Ett spel som jag fastnade för idag är ett annorlunda racingspel som gjorde ett riktigt starkt intryck på mig från första början. Spelet har en enastående design, en nyskapande spelidé, men framförallt är det helt underbart roligt att spela och på grund av de faktorerna tipsar jag idag om Boost 2.

Dagligen går jag in i App Store för att upptäcka nya favoriter i spel, apps och dylikt. När jag idag rutinmässigt klickade mig in i äppelaffären så valde jag rätt tippat att ta en närmare titt på vad som fanns i spelkategorin. Men desto mer otippat bestämde jag mig även för att checka in utbudet i racingavdelningen som jag annars brukar hålla mig borta ifrån. Med noll förväntningar på att fynda blev jag måttligt överraskad när jag faktiskt fastnade för något där. Det var Boost 2 som lockat till sig min uppmärksamhet och det med all rätt.

Spelidén är som sådan att man ska undvika klossarna och pelarna som dyker upp längs banan. Så kallade Boosts återfinns i spelet och dessa gäller det att ”åka” på för att få extra tid samt fart och när man väl åker in i en pelare eller kloss med en Boost så avslutas inte spelet men Boosten blir man av med.

Syftet med detta spel är att vara vid liv så länge som möjligt och därmed inkassera poäng som man vill ha i massor.

Det finns flera olika spelmodes i Boost 2; Classic, Time Trial, Multiplayer och Survival. Survival låser man upp efter bra spelande i Time Trial-modet.

Designen är oklanderlig på alla sätt och vis, den är verkligen supercool och lite futuristisk vilket jag diggar skarpt. Musiken som spelas i bakgrunden är väldigt passande och den gör hela spelupplevelsen förstklassig.

Jag gillar verkligen detta spel till en så hög grad att det faktiskt blivit mitt nya favoritspel. Testa det du också och se om det blir ditt med!

Betyg 5/5

Boost 2 för iPhone och iPod Touch, 15 kr
Boost 2 - Jonathan Lanis

Boost 2 Lite för iPhone och iPod Touch, gratis
Boost 2 Lite - Jonathan Lanis

Boost 2 för iPad, 15 kr
Boost 2 - Jonathan Lanis

Sabina Syed

Sabina Syed

Skribent

Dela: