Blomstertid för iPhone – Jailbreak

Dagarna springer iväg och snart är iPhone 4 här. Apple jobbar ständigt med att få bort jailbreakindustrin och det finns till och med rykten som säger att dom väntar med sina uppdateringar enbart för att jailbreak-communityn ligger ett steg före. Hur det än är går det att konstatera redan nu att Apple kommer aldrig att bli av med all form av ”hack” som finns till iPhone.

Att Apple lägger ner så mycket tid på att få bort personer som GeoHot och Musclenerd är konstigt i den bemärkelsen att dom aldrig lyckas. Frågan är vad det krävs för att alla upplåsningar och hack ska nollställas och bli obrukbara.

Om vi ser till Musclenerd som i skrivande stund spenderar all sin tid till att låsa upp iPhone 4 vet vi att han förr eller senare lyckas. Ständiga uppdateringar på twitter bekräftar att upplåsningen för iPhone 4 är så gott som färdig och det är bara en fråga om tid när den är officiell. Musclenerd skriver följande på sin twitter;

”Full i4 bars with custom ”steve” background task spitting out ”One more thing” http://is.gd/doJXt – all pieces in place:)”

”@davidamodt It means the ”next step” demoed in http://is.gd/doLnz has been reached, so now there’s just 1 final step :)”

Även GeoHot har lyckats jailbreaka iPhone 4 och alla andra enheter som kör det senaste operativet iOS4. Även om han inte planerar att lansera sin mjukvara så är detta ett bevis på att inget är för svårt för dom som vill. Comex, Planetbeing och iH8sn0w är tre kandidater till som står i samma båd som musclenerd och låter inte Apple hindra framtidsplanerna.

iPhone 4 kommer i slutet av Juli till vårt avlånga land och vi kommer med största säkerhet redan ha ett fungerande jailbreak i samband med releasen. Även en upplåsning för alla som är i behov kommer säkerligen att finnas på plats.

admin

admin

Skribent

Dela: