iPhoneGuiden.se

GeoHot, kanske en av de största iPhoneutvecklarna men som i många avseenden hamnar i skuggan på grund av iPhone Dev Team:s framfart har något på gång, något stort på gång. Han är i dagsläget mest känd för PurpleRa1n som är den absolut enklaste metoden för att jailbreaka iPhone 3GS samt för PurpleSn0w som praktiskt taget gör iPhone 3GS operatörsfri. Han letar sig dock tillbaka ännu längre i tiden, redan 2007 var han den första att släppa en metod för att jailbreaka iPhone 2G, då 18 år gammal. Vi förstår med andra ord att det är ett ”underbarn” som har något på gång.

Som sagt, det är något som väntar och det är något som vi inte har skådat sedan iPhone:s release 2007. Av någon anledning, en väldigt positiv anledning, har GeoHot bestämt sig att jailbreak för endast iPhone 3GS var för lite att komma med och nu kommer ett verktyg som kommer att jailbreaka alla iProdukter, där till räknas iPhone 2G, 3G, 3GS, iPod touch 1G, 2G samt 3G. Vi snackar alltså om sex olika portabla underverk som fram tills idag alltid har behövt olika metoder. PwnageTool, Redsn0w, Ziphone och andra olika program hit och dit kommer att vara ett minne blott när GeoHot släpper sitt program, BlackRa1n, som det heter.

I ett blogginlägg som går under namnet ”meet the family” eller som vi skulle säga, träffa familjen, skriver underbarnet en rad som har fått hela webben att skaka.  Under följande bild på alla olika enheter skriver GeoHot följande;

“And prepare to meet the program that will jailbreak them all.”

meetthefamily

Blogginlägget är publicerat den femte oktober och väcker ett hopp inom alla iPhoneälskare. Det intressanta är dock att inlägget är publicerat två dagar efter att iPhone Dev Team la upp sin uppdaterade version av Pwnagetool 3.1.3, som besvikligt nog endast fungerar för dem som inte redan har uppdaterat sin iPhone! Det förvånar mig inte alls om GeoHot planerade publiceringen av sin egen artikel i samband med Dev Team:s utskick för att provocera de som i dagsläget står högst i iPhoneutvecklingen.

Två dagar efter ”meet the family” publicerades la GeoHot upp ett inlägg under namnet ” I’m just going to leave this here” där han lägger upp följande bild;

ipt3_jailbroken.JPG

För dem med ett tränat iPhone/iPod-öga ser ni att det är en iPod touch generation tre som är jailbreakad. Även här ringer en massa klockor, fram tills idag har det inte gått att göra ett skvatt med iPod touch 3G och det visar också vart det lutar åt, det luktar framtid.

Hur som helst, vi befinner oss nu i en kokhet tid där det kan röra sig om några timmar tills BlackRa1n lanseras. GeoHot:s uttalanden har väglett oss till att BlackRa1n är i princip klart, det finns till och med en webbplats för BlackRa1n, precis som för PurpleRa1n, som heter BlackRa1n.com förståss.

Nu är det viktigare än någonsin att ni som är i behov av dessa program håller er uppdaterade, det kommer när som helst!

20272-500