Bilddagboken, Dayviews, har lagts ned

Bilddagboken (Dayviews) har lagts ned

Senast uppdatera 2022-09-09

Dayviews, som tidigare gick under namnet Bilddagboken, har lagts ned. Det var i juli 2017 som ägarna meddelade sina användare på sajten att det inte längre gick att bedriva verksamheten. Under sina glansår var Bilddagboken ett av de största forumen för unga vuxna där de kunde dokumentera sina minnen dagligen innan den mer traditionella sociala medier-revolutionen.

 

Bilddagboken ett forum före sin tid

Bilddagboken skapades 2004 av vännerna Sebastian Björkelid och Joakim Grönwall, men blev så populär att de valde att göra den offentlig. Bara några år efter launchen fanns en miljon användare och över 250 miljoner bilder på hemsidan.

 

2011 bytte hemsidan namn från Bilddagboken till Dayviews i och med Nyheter24-gruppens uppköp av Wyatt Media som ägde sajten. Namnbytet skedde också för att sajten skulle behålla sin relevans till äldre unga vuxna.

 

Slutet av en era när Dayviews lades ner

Sedan kom beskedet under sommaren 2017 att hemsidan skulle stängas ner. Användare hade fram till 1 september det året på sig att ladda ner sina foton från hemsidan. Sista inlägget gjordes under sommaren 2019, och sedan dess har det stått ”tekniskt fel” på hemsidan där man inte längre kan se några inlägg. Idag kan man inte heller ladda ner appen.

 

Idag är forumet tyvärr fortfarande fullt av missnöjda användare som idag inte kan komma åt sina gamla festivalminnen och andra bilder som fanns exklusivt på Dayviews. Men tiden har löpt ut, och för många innehåller Dayviews historik bilder som ändå kanske bäst passade att inte se dagsljuset igen.

 

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela: