AppTV: Max Payne

Att köra nostalgitricket verkar vara populärt nuförtiden och de senaste som följer trenden är Remedy med superklassikern MAY PAYNE

När jag fick höra att Max Payne skulle komma till iPad blev jag löjligt glad, spelet är en klassiker som jag spelade mycket när det först kom ut till PC 2001. Och ja, jag sade PC, men det var på den tiden jag inte visste bättre.
Max Payne är en tredjepersons shoot em up spel som påminner om de andra i genren men de lade till en grej som de kallar Bullettime, som gör att man kan kasta sig åt sidan eller springa framåt i slowmotion, därmed skapa enormt feta skjutsekvenser som tidigare bara varit tillgängligt i amerikanska pangpang filmer. Det är ett ganska rakt på spel: inga konstigheter här inte. Du ska framåt till varje pris och gärna döda allt som rör på sig samtidigt.
Storyn är ganska enkel men håller ändå hög nivå tack vare tuff grafik och musik och dessutom är berättarrösten kanon. Han låter verkligen som en riktigt badass.
En sak som jag jag var lite skeptisk till var hur det skulle gå med styrningen och visst var mina farhågor besannade. Det tog en bra stund att klura ut hur man skulle styra men efter ett tag känner man sig hemma. Dessutom hjälper spelet till en del med aim assist som gör det lättare att träffa. Dock saknar jag fortfarande musen.
Spelet gjorde en braksuccé på appstore och gick direkt in på förstaplatsen för iPadspel. Nu hittas det först på 103e plats på appstore.
Men i mitt hjärta har den alltid en toppnotering och får därför en fyra utav fem möjliga.
Titel: Max Payne
Från: Rockstar/Remedy
Version: 1.0
Släpp: April 2012
Pris: 22kr
Appstorebetyg: 4/5

iPad:
Max Payne Mobile - Rockstar Games

iPhone:
Max Payne Mobile - Rockstar Games

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela: