Apple Watch bäst i test

I en medicinsk studie gjord av Cleveland Clinic visade sig Apple Watch vara bättre än alla konkurrenter på att mäta pulsen.

Testet gjordes på 50 st vuxna personer som alla var uppkopplade mot EKG, den teknik som används av sjukhusen för att mäta hjärtats aktivitet. EKG:et blev alltså referenspunkten när man sedan gav testgruppen Apple Watch, Fitbit Charge HR, Mio Alpha, Basis Peak och även en pulsmätare som sätts över bröstet. Sen mätte man pulsen i tre st stadier, vilande, joggandes och springandes.

Föga förvånande var det pulsmätaren som placeras runt bröst och rygg som var absolut träffsäkrast, med ett resultatet jämfört mot EKG på hela 99%. Tittar vi sen på vad testet visade på aktivitetsarmband likt Apple Watch och Fitbit (som sitter betydligt längre ifrån hjärtat vid mätning) så stod Apple Watch som ensam vinnare med sina 90% träffsäkerhet.

fitbit-hr-vs-apple-watch_thumb800

Samtliga övriga konkurrenter i testet landande runt 80%-strecket. Det som var gemensamt för alla testdeltagande produkter vara att ju intensivare träningsgraden blev desto svårare hade armbanden att mäta pulsen korrekt.

Klippet nedan visar hur Apple studerade olika typer av aktiviteter för att kunna göra deras sensorer så exakta som det bara går. Uppenbarligen har man lyckats ganska så bra…

 

Produkter du kanske är intresserad av – från iPhonebutiken.se

 

Denver Fitnessarmband

Fitnessarmband med Bluetooth. Följ din fysiska aktivitet.

Till Butik / Beställ

Denver Fitnessarmband

Fitnessband från märket Denver med Bluetooth 4.0 som även visar hjärtfrekvens

Till Butik / Beställ

street smart health

Streetz Smart Health Watch

Smidig fitnessklocka för att ha koll på fysisk aktivitet och träning

Till Butik / Beställ
Johan Lindström

Johan Lindström

Skribent

Dela: