Apple Special Event – Vad var väntat och oväntat?

Ja igår höll Apple sitt Special Event där bland annat tre nya modeller av iPod touch, iPod Nano och iPod Shuffle presenterades. Apple passade även på att delge information om kommande iOS och talade kring iPad, men vad var det egentligen vi saknade?

Att påstå att vi saknade något efter gårdagens otroliga presentation kanske är en smula motsägande, dock kan vi alla vara överens om att en väldigt viktig del uteblev igår, när kommer iPad till Sverige?

Ja den frågan ställer sig många, när kommer iPad till Sverige. Det blev inte klarare igår och i dagsläget är det precis som innan att det endast är att vänta. Hur som helst var det flertalet saker runt just iPad som uteblev. Det hade tidigare spekulerats om att det skulle presenteras en iPad Mini med en 7 tummare, dessutom som retina-skärm. Det var något som Steve Jobs inte delgav utan istället fick vi veta mer om den kommande iOS 4.2 för iPad.

Att Apple valde att presentera iOS 4.2 var aningen oväntat men också ett bra komplement nu när release-datumen inte är fasta. Vi som faktiskt äger iPad kan nog vara överens om att iOS 4.x till enheten är efterlängtat och den kommer inte en dag för tidigt.

Under gårdagens keynote passades det även på att presentera iOS 4.1, som inte var speciellt oväntat. Det har talats mycket om iOS 4.1 och flera betor är redan ute. Det mest uppseendeväckande i nya iOS 4.1 bör ändå vara dom nya egenskaperna som kameran får, HDR. Med den nya tekniken i iOS 4.1 kommer iPhone att ta betydligt bättre bilder, ljusförutsättningarna får en ny era. Utöver detta presenterades även Game Center som presenterar en helt ny spelvärld i iPhone och iPod.

Dom nya enheterna som visades i samband med eventet kan också staplas som väntat och oväntat. Den maskin som utan tvekan gjorde all sin rätt under gårdagen och som många sett fram emot var den nya iPod Touch 4. Det har spekulerats i månader vad den nya touchen skulle få och precis som väntat får den kamera, retina och en ny, maffigare processor. Att den inte skulle nämnas var ytterst otänkbart och det låg mer frågetecken hos den nya iPod Nano.

iPod Nano som genom åren har varit en stor succé för Apple armbågade sig fram i en ännu bättre skepnad igår. Ryktena om en helt touchbaserad nano var relativt färska innan gårdagen men visade sig trots det vara helt korrekta. Den nya iPod Nano är nu mer lik iPhone och iPod och har precis som sina syskon en hemskärm. I och med att Apple har valt att göra om Nano kommer den nu att vara enklare att använda än någonsin, trots det att den aldrig har varit svår att handskas med.

Sist men inte minst kom det som alla väntat, en ny Apple TV. För oss i Sverige kanske den inte kommer att fylla sin rätta funktion men det går inte att stoppa under stolen att det är en otrolig produkt. Med Apple TV ges möjligheten att hyra världens hela sortiment av film direkt i vardagsrummet, såväl som TV-serier och videoklipp från bland annat Youtube. Bara designen gör att suget efter den uppdaterade Apple TV kommer att vara skyhögt i samband med lanseringen om fyra veckor (USA).

Ja vare sig saker och ting var väntat eller inte var gårdagens event allt mer än lyckat. Apple visar återigen vad dom är kapabla till och dom produkter som är i topp nu är verkligen i topp!

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.