iPhoneGuiden.se

Apple har nu släpps sin första beta av den kommande iOS4.1. För många är det ett stort frågetecken varför Apple drar till sådana drastiska medel och släpper 4.1 före 4.01, andra ser det som ett krav.

Det var redan igår som dom första utvecklarna kunde börja ladda ner den nya Betan. Till skillnad från tidigare betaversioner är det endast användare registrerade på Apples SDK som har tillgång till betan via sin UDID. Med det sagt går Apple in hårt för att lösa dom problemen som finns i IOS4, frågan är om dom lyckas.

Dom som har laddat ner 4.1 rapporterar dom nya funktionerna i den uppdaterade versionen av iOS. Den största förändringen är att Game Center är tillbaka från 4.0. En annan intressant detalj och som blir väldigt viktig för alla som har tänkt låsa upp iPhone 4 är att Basebandet är ändrat! Tidigare var basebandet 01.59.00 och det är nu uppdaterat till 02.07.01. För er som väntar på Musclenerds och Planetbeings upplåsning, uppdatera inte till 4.1!

Det ryktades sent igår att Apple hade lagt till en ”digital vattenstämpel” som blottar iPhone som jailbreakad. Om detta skulle vara sant skulle det innebära att Apple kan se vid eventuella servicearbeten att iPhone blivit jailbreakad och på så sätt inte reparera något på garantin. Som tur är har Musclenerd bekräftat att dessa ”vattenstämplar” är falska, följande framgår på hans twitter.

”The ”watermark” rumors are untrue. (So were the ”AT&T OTA JB detector” rumors a few weeks ago, for those keeping tabs.)”

Den nya betan har många förändringar utöver dom som nämnts ovan, summerat för 4.1 gäller;