Apple satsar på spelindustrin?

Sedan lanseringen av iPod touch 3G har det framgått att Apple börjar ta upp kapplöpningen om spelbranschen. Vid släppet av iPod touch 3G var det många som stod frågande till varför den uppdaterade versionen av touchen saknade kamera. Svaret var enkelt, multimediaenheten iPod touch är, från Apple:s sida att döma, en spelkonsoll med en övervägande bra mediaspelare. Med en rad lanseringar av stora titlar i App Store som bland annat red alert, blades of fury, Sims och The settlers visar det prov på att Apple menar allvar med sina uttalanden.apple-logo

Nu finns det fler teorier än någonsin till varför Apple vill ta ett större kliv in i spelindustrin med sin iPhone och iPod touch. Inte nog med att flertalet rykten cirkulerar, nu annonserar Apple om att de söker spelutvecklare som har rutin från branschen sedan tre till fyra år tillbaka! Kan detta vara en vändpunkt tar vi får se ytterliggare ett företag presentera sig?

Huruvida det endast är fortsatt spelutveckling för iPhone och iPod touch eller om det är en helt ny konsoll som planeras går inte att svara på, däremot kan det konstateras att det är något på gång. Kommer Nintendo, Sony och Microsoft få en konkurent? Vad tror ni?


Spökmyran

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.