Apple presenterar iPhone 6s och 6s Plus

Nästa generationens iPhone-modeller, iPhone 6s och iPhone 6s Plus, är här med snabbare processor, nya kameror, Force Touch och förstärkt chassi.

3D Touch är en ny teknik i skärmen som känner av hur hårt användaren trycker i tre olika nivåer. Tekniken ger helt nya möjligheter för smarta finesser i mjukvaran, som t.ex. menyer som öppnas med ett hårdare tryck.

apple-iphone-6s-3d-touch

En annan stor nyhet är det nya A9-chippet som levererar bättre prestanda. A9-chippet mäter upp till 70 procent snabbare CPU-prestanda och 90 procent snabbare GPU-prestanda än A8-chippet som används i iPhone 6. M-chippet har dessutom byggts in i A-chippet.

Kamerorna har också som väntat förbättrats i nya iPhone. iSight-kameran har en helt ny sensor med 12 megapixlar som ger mindre brus och bättre färger samt 4K-stöd för videoinspelning. Facetime-kameran har fem megapixlar och en ny typ av blixt i form av att skärmen lyser upp.

apple-iphone-6s-kameran

Apple har också förbättrad fingeravtrycksläsare i hemknappen genom andra generationens Touch ID.

Nya iPhone 6s kommer precis som sin föregångare i rymdmått, silver och guld, men nytt för iPhone 6s är att att modellerna också finns i rosa guld.

Priset för iPhone 6s och iPhone 6s Plus startar från 649 respektive 749 dollar. Försäljningsstart sker först i USA, Australien, Kanada, Kina, Frankrike, Tyskland, Hong Kong, Japan, Nya Zeeland, Puerto Rico, Singapore och Storbritannien den 25 september. Sveriges får med andra ord vänta.

Apple meddelar också att man behåller den gamla modellerna iPhone 5, iPhone 6s och iPhone 6 Plus till lägre priser.

Olle Eriksson

Olle Eriksson

Skribent

Dela: