Apple presenterade sin nya app ”TV”

Apples senaste Keynote bjöd som väntat på nya MacBooks men där uppdaterade iPads tyvärr lös med sin frånvaro. Däremot visade man upp en helt ny app för Apple TV 4 och iOS vid namn TV.

Min tidigare krönika angående den traditionella digitalboxens död fick under Apples senaste Keynote vatten på sin kvarn, då Tim Cook presenterade appen TV.

TV 2

Lättast är att likna TV mot Apple Music, där allt tillgängligt material (det man prenumererar på) finns tillgängligt på en och samma plats. Tänk oavsett om man sett något på Netflix eller genom iTunes så ligger dina senaste filmer och TV-avsnitt där och väntar. Även Siri hänger med på noterna här och det räcker med att säga ”Jag vill titta på Liverpool” och man tas direkt till den app/TV-tjänst som finns installerad och erbjuder den matchen.

Även Twitter höll en kort presentation där man visade hur social media och TV kunde integrera på ett otroligt spännande sätt. Tänk att du ser ditt favoritlag spela en match och samtidigt kunna följa Twitter-flödet i högerkanten av din TV. Lika enkelt som innovativt.

TV iOS
Apple har tydligt sett den moderna människans sätt att konsumera film, TV och serier och erbjuder därför också appen för sina iOS-enheter. Med andra ord så kan man genom appen TV börja med att se ett avsnitt av sin favoritserie hemma på sin Apple TV 4 för att sen fortsätta titta på den med sin iPhone på tåget, appen vet vart du är i filmen/avsnittet.

Tyvärr är tjänsten inte redo för Sverige ännu och kommer exklusivt för den amerikanska marknaden först innan årets slut. Hur länge vi i Sverige får vänta är än så länge oklart.

Johan Lindström

Johan Lindström

Skribent

Dela: