iPhoneGuiden.se

Apple har idag presenterat ett samarbete med mjukvarujätten SAP för att ge företag runt om i världen större möjligheter att i framtiden kunna utföra sina arbetsuppgifter mer i sina iPhones och iPads.

SAP är marknadsledare inom affärssystem för stora som små företag i allt från lagerhållning till försäljning. Idag erbjuder man sina tjänster till ca. 310.000 företag och Tim Cook säger att deras nya samarbete ”Kommer förändra hur iPhone och iPad används av företag…”.

Sedan tidigare har Apple inlett liknande samarbeten med IBM och Cisco så det är helt klart uppenbart att Tim Cook har ställt in siktet ordentligt på att försöka erövra företagsvärlden med sina produkter. Här är ett litet utdrag ur dagens pressrelease:

”Vi är stolta över att kunna ta det här speciella samarbetet mellan Apple och SAP till en ny, banbrytande nivå”, säger SAP:s VD Bill McDermott. ”Genom att leverera en smidig och intuitiv affärsupplevelse kan vi hjälpa medarbetare att bli mer välinformerade, mer engagerade och mer produktiva. Tack vare att vi kombinerar de kraftfulla funktionerna i SAP HANA-molnplattformen och SAP S/4HANA med iOS, den ledande och säkraste mobila plattformen för företag, bidrar vi till att förse medarbetare med realtidsinformation, var och när de än väljer att arbeta. Apples och SAP:s gemensamma strävan att forma framtiden kommer att bidra till en bättre värld och förbättra folks vardag.”

Företagen planerar att lansera en ny SAP HANA Cloud Platform SDK exklusivt för iOS, som kommer att tillhandahålla verktyg med vilka företag, designer och utvecklare snabbt och effektivt kan skapa egna iOS-appar för iPhone och iPad, baserat på SAP HANA Cloud Platform, SAP:s öppna plattform som tjänst. De här systemspecifika apparna kommer att ge åtkomst till centrala data och verksamhetsrutiner på SAP S/4HANA och samtidigt dra full nytta av iPhone- och iPad-funktioner som Touch ID, platstjänster och notiser.