Apple introducerar en ny micro dock?

Många motståndare till Apple och iPhone riktar ofta stark kritik mot dock-kontakten, som till skillnad mot många andra enheter inte kör micro USB. Att det skulle vara en nackdel är knappast något som vi iAnvändare lider av, men enligt nya rykten kan Apple nu vara på väg att ändra dock-kontakten.

Det är iMore som meddelar att Apple planerar på att byta ut docken mot ett mindre och smidigare alternativ. Källan uttrycker sig så här:

We’ve heard that Apple is getting ready to ditch the dock connector as it’s currently sized and implemented on iPods, iPhones, and iPads. The reason isn’t anything political, like a new desire to conform to an outdated micro-USB standard, but typically Apple: to save space inside the iPhone 5 for what are now more important components.”

Det iMore påpekar är att skillnaden, om den blir av, inte ligger till grund för något politiskt beslut utan att det kort och gott är Apple:s val för att få mer utrymme i framtidens enheter. Tankegångarna är logiska och med tanke på den nanoteknik som vi har idag kommer knappast en så pass stor dock-kontakt som iEnheterna har idag att vara uppskattad i framtidens iPhone.

Källa: iMore [Via]

admin

admin

Skribent

Dela: