Apple höjer nedladdningsgränsen i App Store

Efter att ”The new iPad” presenterats med sin högupplösta Retina Display, lär utvecklare släppa applikationer vars storlek kommer att vara större än någonsin. Det kan ses som ett problem för många, speciellt för de som ofta förlitar sig på datatrafik men Apple verkar vara fullt medvetna om det hela och har gjort det första draget för att lösa dilemmat.

Under gårdagen presenterades ”The new iPad” där ett stort fokus lades på enhetens skärm. Det visar sig nämligen vara en Retina Display som Apple valt att inkorporera i nästa generations iPad. Det tilldragande med det hela är att upplösningen är hisnande 2048 x 1536 pixlar vilket får konkurrenter att gråta blod medan konsumenter istället gråter av lycka.

I och med den höga upplösningen, är det dock inte omöjligt att en och annan haft farhågor om framtida applikationer vars storlek kommer att öka något oerhört för att utnyttja Retina-skärmarnas fulla potential. Oron adresseras framförallt till nedladdning via en dataanslutning som exempelvis 3G, då Apple tidigare haft en nedladdningsgräns på 20MB i App Store vilket tvingar en att utnyttja Wi-Fi istället. Passande nog rapporterar nu dock AppAdvice att Apple har höjt gränsen från 20MB till 50MB för nedladdning i App Store. Ändringen ska ha börjat gälla kort efter offentliggörandet igår kväll.

Sammanträffande? Troligtvis inte, det är ändå Apple vi talar om.

Källa: AppAdvice

Taggar:
admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.