Apple byter ut defekta batterier i iPhone 6s

Det finns ett problem för vissa användare med iPhone 6s där telefonen helt plötsligt stänger av sig trots att det finns massor av batteri kvar. Nu har Apple skapat ett program där man kan få problemet åtgärdat.

Enligt Apple är det bara ett fåtal som är drabbade och gäller endast iPhone 6s som är tillverkade under perioden september-oktober 2015. För att få hjälp med problemet så ska man lämna in den till Apple eller någon av deras certifierade servicepartners. Ni kan läsa mer om hur Apples utbytesprogram fungerar här.

Det har under en längre tid skrivits på forum över hela Internet om detta problem, speciellt det faktum att den stänger av sig utomhus när det är minusgrader. Men det finns också rapporter som visar på användare som har problem även vid plusgrader och det gäller inte enbart iPhone 6s utan även iPhone 6.

I dagsläget gäller utbytesprogrammet enbart iPhone 6s och tre år från inköpsdatumet. Observera att det endast gäller telefoner med tillverkningsperioden september-oktober 2015. Apple skriver inte själva på sin sajt hur man kollar upp tillverkningsdatum men berörda iPhone 6s ska ha något av följande bokstäver eller siffror som 4 respektive 5:e bokstav/siffra räknat från vänster i serienumret; Q4, Q5, Q6, Q7, Q8, Q9, QC, QD, QF, QG, eller QH. Serienumret hittas genom att gå till InställningarAllmänt Om.

Är man osäker på sitt serienummer men ändå upplever detta problem ska man ta sig till Apple Store eller en auktoriserad verkstad där man får en kostnadsfri undersökning av sin iPhone 6s.

Produkter du kanske är intresserad av – från iPhonebutiken.se

xtorm solarbank

Xtorm Hybrid Solar Bank

Extrabatteri och solcellsladdare i ett.

Till Butik / Beställ

Celly PowerBank 2600 mAh

Extrabatteri med tålig gummiutsida

Till Butik / Beställ

Forever Powerbank

Litet extrabatteri på 4000mAh

Till Butik / Beställ
Johan Lindström

Johan Lindström

Skribent

Dela: