Apple börjar signera SHSH på iPhone 3G

Det är ett ständigt tjat om att alla iPhone 3GS samt iPad-användare måste signera sina iEnheter. Anledningen till det är för att möjligheten att kunna nedgradera sin telefon ska finnas och på så sätt även ge en större frihet. Nu inför Apple samma signering för iPhone 3G.

Ja många av er som använder iPhone 3G och Jailbreak kan ha noterat att Cydia nu har börjat visa vilka mjukvaror telefonen är signerad för. Personligen upptäckte jag att jag endast är kvar på 3.1.3 vilket innebär att min tid nere på 3.0 är helt förbi. Att Apple inför denna typ av säkerhet är enbart för att stänga ute alla som jailbreakar samt för att individer ska köra den senaste uppdateringen vilket Apple alltid rekommenderar.

För er som fortfarande inte riktigt förstår vad signeringen innebär finns det ett väldigt bra inlägg här som beskriver allt. Allt som allt gäller det dock att Apple signerar alla enheter gentemot deras unika ECID kod. Detta i sin tur innebär att när iTunes genomför en återställning eller nedgradering måste den bekräftas via en server där just singeringen är lagrad. Är den inte det ”felmeddelar” iTunes återställningen och man är kvar på den aktuella mjukvaran.

Med tanke på att signeringen blivit allt mer viktig kommer vi uppdatera guiden för signering av iPhone här på iPhoneguiden. Håll ögon och öron öppna!

admin

admin

Skribent

Dela: