Apple börjar att testa nästa iPhone

nextiphonebigDet är ingen hemlighet att Apple ständigt utvecklar och testar nya produkter men nu i dagarna så har utvecklaren av appen Pandav hittat bevis inför nästa iPhone.

Beviset i fråga låg i loggfilerna som utvecklarna använder för att se statistik på hur programmet används. Där kunde han se en ny enhet som identifierade sig som iPhone3,1. Det finns idag ingen iPhone på marknaden som använder detta modellnummer. Detta tyder på att Apple har börjat att testa nästa iPhone i en riktig miljö.

Men vi kan säkert säga att nästa version inte kommer att komma inom den närmaste tiden. Förra gången detta skedde var för ett år sen i Augusti då det dykte upp en ny enhet som identifierade sig som iPhone2,1, alltså iPhone 3GS.

Vad som dock är intressant i detta är att iPhonen är döpt till 3,1. Tidigare versioner har fått dessa modellnummer:

  • Första iPhone = 1,1
  • iPhone 3G = 1,2
  • iPhone 3GS = 2,1

iPhone 3G var inte en stor uppdatering jämfört med den första iPhonen, därav en decimal uppdatering i identifieringen. Medans Apple lade till 3G och GPS så var processorn fortfarande ett ARM 11-baserat Samsung chip som också användes i dom första iPod Toucharna.

För 3GS så var uppdateringen större med ny processor. Fortfarande så var den från Samsung men nu så var det ett ARM Cortex A8 basserad enhet som stog bakom hastigheten.

Detta leder till frågan, kommer vi se ännu mer hastighet i nästa iPhone? Spekulera kan vi göra hur mycket som helst inför nästa version men vi vet dock någonting innan information börjar att läcka, vilket borde vara i andra kvartalet 2010, inför ett släpp av den nya telefonen i Juli.

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela:

Comments are closed.