Android-applikationer kraschar mer sällan än iOS?

Har du problem med iOS 5.x bortsett från det faktum att batteriet kanske hade kunnat vara bättre? Då är du förmodligen inte ensam. En ny rapport från Forbes avslöjar att applikationer på iOS 5.0.1 har en större tendens till att krascha i förhållande till Android-applikationer.

Det är Crittercism som har gjort en statistisk undersökning mellan iPhone- och Androidenheter och av den enkla data som man har lyckats dokumentera visar det sig att 28,64% av alla uppmätta kraschar sker på iOS 5.0.1. Det är alltså över en fjärdedel av alla givna värden vilket bör klassas som en hög siffra. Huruvida dessa har en statistisk kraft eller inte är i sin tur svårt att svara på då antalet enheter som har ingått i stickprovet inte nämns.

The largest proportion of app crashes from both iOS and Android platforms were on iOS 5.01 with 28.64% of overall crashes (in a normalized data set). That makes sense since iOS 5 was still relatively new at that time and many apps still need to work out the kinks with the new OS. But there are also older iOS versions that have a significant proportion of app crashes. For example, iOS 4.2.10 had 12.64% of app crashes, iOS 4.3.3 had 10.66% and iOS 4.1 had 8.24%.”

Om detta stämmer är det intressant att veta vad som ligger bakom dessa miserabla siffror för iOS 5.0.1. Som sagt är det dock oerhört svårt att svara på då det varken framgår hur många olika enheter som har testats samt vilka mjukvaror som har körts på respektive enhet.

Diagrammet illustrerar den första, andra och tredje kvartilen (fjärdedelar) av alla mätningar där antalet kraschar är angivna i %.

Källa: Forbes [Via]

Taggar:
admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.