iPhoneGuiden.se

Nu kan vi äntligen byta operatörsloggan i statusbaren utan jailbreak. Det är utvecklaren uhelios som ligger bakom programmet, CarrierEditor, och med det kan vi relativt snabbt och enkelt byta loggan till vad vi vill.

För att kunna utföra detta krävs en Mac och en iPhone eller iPad med 3G. CarrierEditor hämtas hem kostnadsfritt från uhelios.com och sedan behöver du bara följa instruktionerna som visas i programmet. Om du känner dig osäker, kan du följa min guide nedan.

Ändra operatörsloggan i statusbar med CarrierEditor

1. Börja med att ladda ned CarrierEditor för Mac här.

CarrierEditor för Mac

2. Starta CarrierEditor och klicka på ”Let´s Get Started”.

CarrierEditor för Mac

3.  Du ska nu leta på ett nummer för din operatör. Öppna Inställningar –> Om och leta efter Operatör i listan. T.ex. ”TELIA 13.0”. Skriv sedan in numret i fältet i CarrierEditor på datorn och klicka på Next.

CarrierEditor för Mac

4. Du ska nu välja enhet, om det är en iPhone eller en iPad med 3G samt din operatör. Klicka sedan på Next.

CarrierEditor för Mac

5. Nästa steg är att välja en bild som ska visas istället för din operatörs logga. Du kan exempelvis använda de bilder som följde med i installationsfilen för CarrierEditor. När du har hittat två passande bilder ”drar” du dem till rutorna i fönstret för CarrierEditor. Klicka på ”Compile Carrier Update (.ipcc)” när du är klar.

CarrierEditor för Mac

7. Två filer har nu skapats till ditt skrivbord. Den ena ska du nu installera på din enhet och den andra är originalfilen med din operatörs logga.

CarrierEditor för Mac

8. Öppna iTunes och anslut din iPhone eller iPad till datorn.

CarrierEditor för Mac
Klicka på bilden för större format.

9. Välj din iPhone eller iPad. Håll ned ”alt”-knappen på tangentbordet samtidigt som du klickar på ”Återställ iPhone…”. (Din enhet kommer inte återställas). Välj .ipcc-filen som skapades på ditt skrivbord, t.ex. ”Telia_se_v13.1.ipcc”.

10. Din enhet ska nu ha fått den nya loggan. Du kan behöva starta om enheten för att det ska synas.

Om du vill ändra tillbaka till originalloggan börjar du om på steg 8 och använder dig av ”Telia_se_original.ipcc”.