Hur du stänger alla flikar på iPhone

stänga flikar iphone

Att ha flera flikar öppna i Safari kan snabbt leda till en rörig översikt, försämrad batteritid och långsammare prestanda. Har du någonsin önskat att du enkelt kunde stänga alla flikar på en gång istället för att manuellt klicka på varje enskild flik? Då är den här guiden för dig! Vi går igenom hur du på några sekunder kan stänga alla flikar i Safari, både manuellt och automatiskt, för en snabbare och mer organiserad surfupplevelse.

Stäng alla flikar i Safari – Så gör du!

För att stänga alla öppna flikar i Safari på din iPhone följer du dessa enkla steg:

  1. Öppna Safari: Starta Safari-appen på din iPhone.
  2. Visa alla flikar: Tryck på flik-ikonen längst ner till höger (ser ut som två överlappande fyrkanter).
  3. Stäng alla flikar: Håll ned på flik-ikonen tills en meny dyker upp.
  4. Välj ”Stäng alla [antal] flikar”: Tryck på alternativet som anger hur många flikar som är öppna (t.ex. ”Stäng alla 20 flikar”).
  5. Bekräfta åtgärden: Tryck på ”Stäng alla flikar” i popup-rutan för att bekräfta att du vill stänga alla flikar.

Tips: Om du har många flikar öppna kan det ta längre tid för Safari att ladda alla sidor vid omstart av appen. Genom att stänga alla flikar frigörs minne, vilket ofta resulterar i bättre prestanda.

Alternativ metod: Stäng alla flikar via privat surfning

Ett annat knep för att snabbt bli av med alla öppna flikar är att växla till privat surfning. När du aktiverar det privata läget, sparas inga historikdata, och du kan snabbt stänga alla flikar genom att återgå till vanligt surfningsläge.

Så här gör du:

  1. Gå till fliköversikten: Tryck på flik-ikonen längst ner till höger.
  2. Växla till privat läge: Tryck på ”[Antal] flikar” längst ner i mitten av skärmen. Välj sedan ”Privat”.
  3. Växla tillbaka till vanlig surfning: Genom att växla fram och tillbaka mellan de olika surfningslägena stängs alla flikar i det vanliga läget utan att du behöver manuellt klicka på dem.

Automatisera stängning av flikar

Om du ofta glömmer att stänga flikar kan det vara smart att automatisera detta. Med iOS kan du ställa in att Safari automatiskt stänger alla flikar efter en viss tidsperiod.

Så här ställer du in automatisk stängning:

  1. Gå till Inställningar: Öppna Inställningar-appen på din iPhone.
  2. Välj Safari: Bläddra ner och välj Safari.
  3. Välj ”Stäng flikar”: Under avsnittet ”Flikar” trycker du på ”Stäng flikar”.
  4. Välj tidsintervall: Välj mellan alternativen ”Efter en dag”, ”Efter en vecka” eller ”Efter en månad” för att automatiskt stänga flikar efter den valda tidsperioden.

Obs: Genom att aktivera automatisk stängning slipper du tänka på att stänga gamla flikar manuellt, och din iPhone hålls organiserad och fri från onödiga bakgrundsprocesser.

Snabbtips för flerflikshantering

Här är några snabba tips för att effektivt hantera flikar i Safari:

  • Stäng enstaka flikar snabbt: I fliköversikten kan du svepa åt vänster på varje flik för att stänga dem enskilt.
  • Återöppna nyligen stängda flikar: Om du råkat stänga en flik av misstag, håll ned på flik-ikonen och välj ”Återöppna nyligen stängda flikar”.
  • Använd läsläget: Om du har för vana att öppna många artiklar på en gång, använd Läsläget (Reader Mode) för att spara intressanta artiklar och minska behovet av många öppna flikar.

Sammanfattning

Att stänga alla flikar på din iPhone är enklare än många tror. Genom att använda Safari’s inbyggda funktioner kan du snabbt få en fräsch start och förbättra telefonens prestanda. För dig som ofta har ett överflöd av flikar öppna är det också värt att överväga automatisering av stängning.

Med dessa tips är din iPhone redo för en snabbare, smidigare surfupplevelse, fri från onödiga och överflödiga flikar!

Fler artiklar

Visa alla artiklar