Vilken iPhone har jag? Så här tar du reda på vilken modell du äger

vilken iphone har jag

Med tiden har Apple släppt många olika iPhone-modeller, och det kan vara förvirrande att hålla koll på exakt vilken modell du har. Kanske har du fått en iPhone i present eller köpt den begagnad utan förpackning? Oavsett orsaken kan du enkelt ta reda på vilken iPhone-modell du äger med några enkla steg. I denna guide går vi igenom hur du identifierar din iPhone genom modellnummer, inställningar och fysiska kännetecken.

Kolla i inställningarna på din iPhone

Det enklaste sättet att se vilken iPhone-modell du har är att gå in i telefonens inställningar:

  1. Öppna Inställningar: Börja med att öppna appen Inställningar på din iPhone.
  2. Gå till Allmänt: Bläddra ner och tryck på Allmänt.
  3. Välj Om: Tryck på Om för att visa information om din iPhone.
  4. Se Modellnamn och Modellnummer: Här hittar du modellnamnet på din iPhone, till exempel ”iPhone 14 Pro”, samt ett modellnummer (börjar ofta med bokstaven ”A” följt av en serie siffror, som ”A2341”).

Modellnamnet ger en direkt indikation på vilken iPhone du har. Om du vill ha mer detaljerad information kan du använda modellnumret och jämföra det med Apples officiella lista över iPhone-modeller.

Hur du använder modellnumret:

  • Modellnumret anger vilken generation och vilken variant av iPhone du har. Du kan jämföra det med listan på Apples officiella supportsida för att få exakt information om din iPhone.

Leta upp modellnumret på baksidan av enheten

Om din iPhone är av äldre modell (till exempel före iPhone 8), kan du också hitta modellnumret ingraverat på baksidan av enheten. Modellnumret består av en kombination av bokstäver och siffror, som till exempel ”A1660”.

När du har identifierat modellnumret kan du använda det för att jämföra med Apples lista över iPhone-modeller:

  • Gå till Apples supportsida och sök efter ditt modellnummer.
  • Jämför modellnumret med listan för att få reda på exakt vilken iPhone-modell du har och vilken generation den tillhör.

Använd Apples supportverktyg

Om du vill ha en snabb och enkel bekräftelse på din iPhone-modell kan du också använda Apples officiella supportverktyg:

  1. Besök Apple-supportsidan.
  2. Ange iPhone
    serienummer (detta hittar du under Inställningar > Allmänt > Om).
  3. Apple kommer att visa detaljerad information om din iPhone-modell, inklusive garantistatus och tekniska specifikationer.

Använd tredjepartswebbplatser för identifiering

Det finns också tredjepartswebbplatser som kan hjälpa dig att identifiera din iPhone. Genom att ange modellnummer eller serienummer på dessa webbplatser kan du få information om telefonens ursprungliga specifikationer och funktioner.

Populära tredjepartswebbplatser för att identifiera iPhone-modeller:

  • EveryMac: En omfattande databas över Apple-enheter som kan hjälpa dig att identifiera iPhones baserat på modellnummer och andra kännetecken.
  • GSMArena: Har en detaljerad lista över alla iPhone-modeller med specifikationer, bilder och beskrivningar som kan vara användbara för identifiering.

Sammanfattning

Oavsett om du letar efter modellnamnet direkt i telefonens inställningar eller använder fysiska kännetecken och tredjepartsverktyg, finns det många sätt att ta reda på vilken iPhone-modell du äger. Genom att använda denna guide kan du enkelt och snabbt identifiera din iPhone och få bättre förståelse för enhetens specifikationer, kompatibilitet med tillbehör och uppdateringsmöjligheter.

Fler artiklar

Visa alla artiklar