iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro lanserades i september 2021 tillsammans med iPhone 13, iPhone 13 Mini och iPhone 13 Pro Max. De representerar ett betydande steg framåt inom smartphone-teknologi. Med en rad imponerande funktioner och förbättringar erbjuder den här modellen en optimal balans mellan prestanda, kamera och design. Som en del av Apples flaggskeppslinje kombinerar iPhone 13 Pro kraftfull hårdvara med en fantastisk programvara, vilket gör den till ett utmärkt val för både professionella och vanliga användare.

Med en 6,1-tums Super Retina XDR OLED-skärm och Apples senaste A15 Bionic-chip, erbjuder iPhone 13 Pro en exceptionell visuell upplevelse och snabbhet. Den innovativa kameran med tre objektiv ger användare möjlighet att fånga bilder och videor i högsta kvalitet, och de nya funktionerna för videoinspelning ger kreativa möjligheter som tidigare var otänkbara på en smartphone.

iPhone 13 Pro
Lanserad
2021
Pris lansering
11 495:-
Skärmstorlek
6,1 tum
Vikt
204 gram

Sammanfattning iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro är en kraftfull smartphone som erbjuder avancerade funktioner inom prestanda, kamera och design. Med sin 6,1-tums OLED-skärm, det snabba A15 Bionic-chipet och ett avancerat kamerasystem med tre objektiv, är den idealisk för användare som vill ha det bästa av det bästa. Oavsett om du är en fotograf, gamer eller bara vill ha en pålitlig telefon för vardagligt bruk, levererar iPhone 13 Pro enastående prestanda och användarupplevelse.

Specifikationer

  • Releasedatum: September 2021
  • Pris vid lansering: Från 11 495 kr
  • Skärm:
    • Typ: Super Retina XDR OLED
    • Storlek: 6,1 tum
    • Upplösning: 2532 x 1170 pixlar
    • Pixeldensitet: 460 ppi
  • Processor: A15 Bionic-chip med 6-kärnig CPU och 5-kärnig GPU
  • RAM: 6 GB
  • Lagringsalternativ: 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB
  • Kamera:
    • Bakre kamera: Trippla kameror (12 MP vidvinkel, 12 MP ultravidvinkel och 12 MP telefoto)
    • Frontkamera: 12 MP TrueDepth-kamera med nattläge
  • Batteri: Upp till 22 timmars videouppspelning, stöd för trådlös och MagSafe-laddning
  • Färger: Grafit, Guld, Silver, Sierra Blue
  • Operativsystem: Levererades med iOS 15, uppdateringsbart till senare versioner
  • Mått:
    • Höjd: 146,7 mm
    • Bredd: 71,5 mm
    • Tjocklek: 7,65 mm
    • Vikt: 204 gram
  • Vatten- och dammtålighet: IP68 (upp till 6 meter i 30 minuter)

Design och funktioner iPhone 13 Pro

Lyxig och hållbar design

iPhone 13 Pro har en elegant design med en ram i kirurgiskt rostfritt stål och en Ceramic Shield-framsida som ger extra skydd mot repor och stötar. Den lyxiga finishen gör att telefonen ser fantastisk ut och känns robust i handen.
Storslagen 6,1-tums Super

Retina XDR-skärm

Med en 6,1-tums Super Retina XDR OLED-skärm får användarna en fantastisk visuell upplevelse med hög kontrast och skarpa färger. Upplösningen på 2532 x 1170 pixlar gör att allt från filmer till bilder framstår i högsta kvalitet. Skärmen stöder också ProMotion-teknologi, vilket innebär att den har en adaptiv uppdateringsfrekvens på upp till 120 Hz för smidigare scrollning och spelupplevelser.

Avancerat kamerasystem

Kameran på iPhone 13 Pro är en av de mest imponerande aspekterna av enheten. Den innehåller tre objektiv: en 12 MP vidvinkelkamera, en 12 MP ultravidvinkelkamera och en 12 MP telefoto-kamera. Detta ger användarna möjlighet att fånga bilder med olika perspektiv och djup. Kameran stöder också ProRAW och ProRes-video, vilket ger professionella fotografer och videografer fler verktyg att arbeta med.

A15 Bionic-chip för oöverträffad prestanda

Det kraftfulla A15 Bionic-chipet säkerställer att iPhone 13 Pro kan hantera även de mest krävande applikationerna och spelen utan problem. Den 6-kärniga CPU:n och 5-kärnig GPU:n gör det möjligt för användare att multitaska, spela högupplösta spel och köra avancerade applikationer utan fördröjning.

Förbättrad batteritid

Trots att iPhone 13 Pro har många avancerade funktioner, erbjuder den också en imponerande batteritid, med upp till 22 timmars videouppspelning på en enda laddning. Den stöder både trådlös laddning och MagSafe, vilket gör laddning snabb och bekväm.

5G-anslutning

Med stöd för 5G kan användarna njuta av snabbare nedladdningar och förbättrad streamingupplevelse. Detta gör iPhone 13 Pro framtidssäker och kapabel att hantera de krav som nya nätverksstandarder och applikationer kommer att ställa.

Frågor och svar iPhone 13 Pro

Vilka nya funktioner har iPhone 13 Pro jämfört med iPhone 12 Pro?

iPhone 13 Pro har förbättrad kamerateknik, längre batteritid, ProMotion-skärm med upp till 120 Hz uppdateringsfrekvens och det snabbare A15 Bionic-chipet, vilket är de stora skillnaderna gentemot iPhone 12 Pro.

När släpptes iPhone 13 Pro?

iPhone 13 Pro lanserades i september 2021.

Vilka färger finns iPhone 13 Pro i?

iPhone 13 Pro finns i Grafit, Guld, Silver och Sierra Blue.

Hur stor är skärmen på iPhone 13 Pro?

iPhone 13 Pro har en 6,1-tums Super Retina XDR OLED-skärm med en upplösning på 2532 x 1170 pixlar.

Vad är kamerafunktionerna på iPhone 13 Pro?

iPhone 13 Pro har ett trippla kamerorsystem som inkluderar en 12 MP vidvinkelkamera, en 12 MP ultravidvinkelkamera och en 12 MP telefoto-kamera. Den har även stöd för ProRAW och ProRes-video.

Hur länge håller batteriet på iPhone 13 Pro?

iPhone 13 Pro kan ge upp till 22 timmars videouppspelning på en enda laddning.

Är iPhone 13 Pro 5G-kompatibel?

Ja, iPhone 13 Pro är kompatibel med 5G-nätverk, vilket ger snabbare nedladdningar och en förbättrad internetupplevelse.