iPhone 7 Plus

iPhone 7 Plus lanserades tillsammans med iPhone 7 i september 2016 och representerade Apples första steg in i området för dubbelkameror. Med en större 5,5-tums skärm, bättre batteritid och ett förbättrat kamerasystem blev iPhone 7 Plus snabbt ett populärt val för dem som prioriterade fotografering och multimedia. Precis som sin mindre syskonmodell, iPhone 7, introducerade den även en vattentålig design och kom utan det traditionella hörlursuttaget. Denna förändring banade väg för trådlösa lösningar som AirPods och gjorde iPhone 7 Plus till en stilren och modern smartphone som fortfarande är ett attraktivt alternativ på marknaden idag.

Med sin dubbla kamerauppsättning kunde iPhone 7 Plus erbjuda användarna bättre optisk zoom och ett porträttläge som skapade en proffsig bokeh-effekt. Det kraftfulla A10 Fusion-chipet gav modellen snabb prestanda och en energieffektivitet som gjorde den väl lämpad för både krävande appar och spel. 

iPhone 7 Plus
Lanserad
2016
Pris lansering
8995:-
Skärmstorlek
5,5 tum
Vikt
188 gram

Sammanfattning iPhone 7 Plus

Trots att designen påminner om iPhone 6 Plus och iPhone 6s Plus, levererade iPhone 7 Plus en mängd förbättringar som gjorde den till ett betydande steg framåt. I denna artikel går vi igenom specifikationerna och funktionerna för iPhone 7 Plus och besvarar vanliga frågor om modellen.

iPhone 7 Plus byggde vidare på det som gjorde tidigare Plus-modeller populära – en större skärm och längre batteritid – och adderade en dubbelkamera som gav bättre foto- och videoprestanda. Med en IP67-certifierad vattentålig design, kraftfulla A10 Fusion-chip och flera nya färgval blev iPhone 7 Plus en favorit bland dem som ville ha en kraftfull och stor iPhone med avancerade fotomöjligheter.

Specifikationer

  • Releasedatum: 16 september 2016
  • Pris vid lansering:
    • 32 GB: 8 995 SEK
    • 128 GB: 9 995 SEK
    • 256 GB: 10 995 SEK
  • Skärm:
    • Typ: Retina HD
    • Storlek: 5,5 tum (diagonalt)
    • Upplösning: 1920 x 1080 pixlar
    • Pixel densitet: 401 ppi
    • Processor:
      A10 Fusion-chip med 64-bitars arkitektur
      Integrerad M10-rörelseprocessor
  • Kameror:
    • Bakkamera: 12 MP dubbelkamera (vidvinkel och teleobjektiv) med f/1.8 och f/2.8 bländare, optisk bildstabilisering
    • Frontkamera: 7 MP med stöd för HDR och 1080p-video
    • Video: 4K-video inspelning upp till 30 fps
  • Lagringsalternativ: 32 GB, 128 GB och 256 GB
  • Batteri:
    • Upp till 21 timmars samtalstid
    • Ingen trådlös laddning
  • Färger: Jet Black, Black, Silver, Gold, Rose Gold och Red.
  • Vatten- och dammtålighet: IP67-certifierad (max djup på 1 meter i upp till 30 minuter)
  • Operativsystem: Ursprungligen lanserad med iOS 10, uppgraderbar till senaste versionen av iOS
  • Mått: 158,2 mm (höjd), 77,9 mm (bredd) och 7,3 mm (tjocklek)
  • Vikt: 188 gram

Design och funktioner

Första iPhone med dubbelkamera

En av de mest framträdande funktionerna hos iPhone 7 Plus är dess dubbla 12 MP-kameror. Denna uppsättning består av en vidvinkelkamera och en teleobjektivkamera, vilket möjliggör 2x optisk zoom och upp till 10x digital zoom. Denna funktion förbättrade inte bara detaljrikedomen i bilderna, utan öppnade även upp möjligheten för det nya Porträttläget. Porträttläget gjorde att man kunde skapa bilder med en suddig bakgrund (bokeh-effekt), något som tidigare endast var möjligt med systemkameror.

Förbättrad skärm och ljudkvalitet

Den 5,5-tums Retina HD-skärmen på iPhone 7 Plus hade stöd för ett bredare färgomfång, vilket gav levande och mer naturtrogna färger. Detta gjorde den idealisk för bildvisning, videor och spel. Tillsammans med de nya stereohögtalarna, som levererade dubbelt så hög ljudstyrka jämfört med tidigare modeller, fick användarna en bättre multimediaupplevelse.

Vattentålig design och bättre prestanda

iPhone 7 Plus var den första Plus-modellen med IP67-certifiering för vatten- och dammtålighet. Det innebar att telefonen kunde stå emot stänk, spill och tillfällig nedsänkning i vatten. A10 Fusion-processorn, som var Apples första fyrkärniga chip, gav hög prestanda och bättre energieffektivitet. Två av kärnorna var utformade för att hantera tunga uppgifter, medan de andra två sparade energi för enklare aktiviteter, vilket resulterade i längre batteritid och en snabbare enhet.

Avskaffandet av hörlursuttaget

Precis som med iPhone 7, togs det traditionella 3,5 mm-hörlursuttaget bort på iPhone 7 Plus. Detta öppnade upp för en smalare design och förbättrad vattenresistens. Apple introducerade istället ett par Lightning EarPods och en adapter i förpackningen. Lanseringen av AirPods skedde samtidigt, vilket banade väg för trådlösa hörlurar som snabbt blev standard.

iPhone 7 Plus storlek

Frågor och svar iPhone 7 Plus

När kom iPhone 7 Plus?

iPhone 7 Plus lanserades den 16 september 2016.

Vad är det för storlek på iPhone 7 Plus?

iPhone 7 Plus har en 5,5-tums skärm, vilket gör den större än sin mindre motsvarighet, iPhone 7, som har en 4,7-tums skärm.

Vilka versioner finns det av iPhone 7 Plus?

iPhone 7 Plus finns i tre lagringsalternativ: 32 GB, 128 GB och 256 GB. Den släpptes även i flera färger: Jet Black, Black, Silver, Gold, Rose Gold och Red.

Hur lång är en iPhone 7 Plus?

iPhone 7 Plus är 158,2 mm lång (höjd).

Vad är skärmstorleken på iPhone 7 Plus?

Skärmstorleken på iPhone 7 Plus är 5,5 tum, med en upplösning på 1920 x 1080 pixlar och en pixeltäthet på 401 ppi.

Har iPhone 7 Plus trådlös laddning?

Nej, iPhone 7 Plus stödjer inte trådlös laddning. Trådlös laddning introducerades först med iPhone 8 och iPhone 8 Plus.

Vad är skillnaden mellan iPhone 7 och iPhone 7 Plus?

Den största skillnaden är storleken och kamerorna. iPhone 7 har en 4,7-tums skärm och en enkel 12 MP-kamera, medan iPhone 7 Plus har en 5,5-tums skärm och ett dubbelkamerasystem som erbjuder bättre zoomfunktioner och porträttläge.

Hur mycket kostade iPhone 7 Plus vid lansering?

Vid lanseringen kostade iPhone 7 Plus 8 995 SEK för 32 GB, 9 995 SEK för 128 GB och 10 995 SEK för 256 GB-modellen.

Är iPhone 7 Plus vattentålig?

Ja, iPhone 7 Plus är IP67-certifierad, vilket innebär att den kan motstå vattenstänk och tillfällig nedsänkning i vatten på upp till 1 meter i upp till 30 minuter.

Har iPhone 7 Plus Face ID?

Nej, iPhone 7 Plus har inte Face ID. Den använder Touch ID (fingeravtrycksläsare) för säker upplåsning och autentisering.