iPhone 7

iPhone 7 lanserades i september 2016 och representerade den tionde generationens iPhone. Den kom med flera viktiga förbättringar som en vattentålig design, bättre prestanda och ett nytt kamerasystem. Samtidigt skilde den sig från tidigare modeller genom att ta bort hörlursuttaget, vilket blev en betydande förändring som kom att påverka hur vi använder hörlurar med iPhone framöver. Med uppdaterade komponenter och nya funktioner blev iPhone 7 snabbt en populär modell och anses fortfarande vara en bra enhet för vardagsanvändning.

iPhone 7 lanserades tillsammans med iPhone 7 Plus, som erbjöd en större skärm och en dubbelkamera för bättre fotograferingsmöjligheter. De nya modellerna introducerade också stereohögtalare för förbättrad ljudkvalitet och ett större urval av färgalternativ, inklusive den stilrena och mycket eftertraktade Jet Black. Designen byggde vidare på iPhone 6 och 6s, men med ett fokus på förbättrad hållbarhet och ett mer integrerat utseende tack vare de dolda antennlinjerna.

iPhone 7
Lanserad
2016
Pris lansering
7495:-
Skärmstorlek
4,7 tum
Vikt
138 gram

Sammanfattning iPhone 7

I övrigt levererade iPhone 7 en snabbare prestanda med det kraftfulla A10 Fusion-chipet, vilket gjorde den mer energieffektiv och kapabel att hantera de mest krävande apparna på marknaden vid den tiden. Modellen var också en av de första som stödde Portrait-läget och förbättrade kamerafunktioner för bättre foton i svagt ljus.

iPhone 7 introducerade flera nyheter som gjorde den till ett intressant val för både nya och befintliga iPhone-användare. Med en kraftfull processor, förbättrad kamera och en vattentålig design blev den snabbt en favorit bland användare som letade efter en smidig, pålitlig och prisvärd enhet. Här är en detaljerad genomgång av iPhone 7
specifikationer och funktioner, samt en FAQ-sektion för att besvara de vanligaste frågorna om modellen.

Specifikationer

  • Releasedatum: 16 september 2016
  • Pris vid lansering:
    • 32 GB: 7 495 SEK
    • 128 GB: 8 595 SEK
    • 256 GB: 9 595 SEK
  • Skärm:
    • Typ: Retina HD
    • Storlek: 4,7 tum (diagonalt)
    • Upplösning: 1334 x 750 pixlar
    • Pixel densitet: 326 ppi
  • Processor:
    A10 Fusion-chip med 64-bitars arkitektur
    Integrerad M10-rörelseprocessor
  • Kameror:
    • Bakkamera: 12 MP enkelkamera med f/1.8 bländare, optisk bildstabilisering
    • Frontkamera: 7 MP med stöd för HDR och 1080p-video
      Video: 4K-video inspelning upp till 30 fps
  • Lagringsalternativ: 32 GB, 128 GB och 256 GB
  • Batteri:
    • Upp till 14 timmars samtalstid
    • Ingen trådlös laddning
  • Färger: Jet Black, Black, Silver, Gold, Rose Gold och Röd.
  • Vatten- och dammtålighet: IP67-certifierad (max djup på 1 meter i upp till 30 minuter)
  • Operativsystem: Ursprungligen lanserad med iOS 10, uppgraderbar till senaste versionen av iOS
  • Mått: 138,3 mm (höjd), 67,1 mm (bredd) och 7,1 mm (tjocklek)
  • Vikt: 138 gram

Design och funktioner

Vattentålig och tålig design

iPhone 7 var den första iPhone-modellen som erbjöd vatten- och dammtålighet med IP67-certifiering. Detta innebar att enheten kunde motstå vattenstänk, regn och till och med tillfällig nedsänkning i vatten, vilket gjorde den betydligt mer tålig än tidigare generationer. Denna nya funktion kombinerades med en robustare konstruktion och en finare yta, särskilt i de glänsande Jet Black- och matt Black-varianterna.

Bättre kamera för lågt ljussatta miljöer

Med en ny och förbättrad 12 MP-kamera med större bländare (f/1.8) och optisk bildstabilisering blev iPhone 7 avsevärt bättre på att ta bilder i svagt ljus. Den nya True Tone-blixten med fyra LED-lampor gav dessutom enhetligare belysning vid fotografering. Frontkameran uppgraderades också till 7 MP, vilket gav skarpare och mer detaljrika selfies.

Kraftfull A10 fusion-processor

iPhone 7 introducerade A10 Fusion-chipet, som var Apples första fyrkärniga processor. Denna erbjöd både högre prestanda och bättre energieffektivitet. Två av kärnorna var designade för att hantera krävande uppgifter, medan de andra två sparade energi under mindre intensiva uppgifter. Detta gjorde iPhone 7 snabbare än någonsin och gav en längre batteritid jämfört med tidigare modeller.

Inget hörlursuttag

Den mest kontroversiella förändringen med iPhone 7 var avlägsnandet av det traditionella 3,5 mm-hörlursuttaget. Istället erbjöds användare möjligheten att använda Lightning-porten för ljud, vilket öppnade upp för en tunnare design och bättre vattenbeständighet. Apple lanserade samtidigt sina trådlösa AirPods, vilket markerade en ny era för trådlösa ljudlösningar.

iPhone 7 Storlek och Specifikation

Frågor och svar iPhone 7

När kom iPhone 7?

iPhone 7 släpptes den 16 september 2016.

Vad är det för storlek på iPhone 7?

iPhone 7 har en 4,7-tums skärm, vilket gör den något mindre än sin storebror, iPhone 7 Plus.

Vilka versioner finns det av iPhone 7?

iPhone 7 lanserades i tre olika lagringsalternativ: 32 GB, 128 GB och 256 GB. Den kom även i flera färger: Jet Black, Black, Silver, Gold, Rose Gold och Red.

Hur lång är en iPhone 7?

iPhone 7 är 138,3 mm lång (höjd).

Vad är skärmstorleken på iPhone 7?

Skärmstorleken på iPhone 7 är 4,7 tum, med en upplösning på 1334 x 750 pixlar.

Har iPhone 7 trådlös laddning?

Nej, iPhone 7 stödjer inte trådlös laddning. Trådlös laddning introducerades först med iPhone 8.

Vad är skillnaden mellan iPhone 7 och iPhone 7 Plus?

Den största skillnaden är storleken och kamerorna. iPhone 7 har en 4,7-tums skärm och en enkel 12 MP-kamera, medan iPhone 7 Plus har en 5,5-tums skärm och ett dubbelkamerasystem med bättre zoomfunktioner och porträttläge.

Hur mycket kostade iPhone 7 vid lansering?

Vid lanseringen kostade iPhone 7 7 495 SEK för 32 GB, 8 595 SEK för 128 GB och 9 595 SEK för 256 GB-modellen.

Är iPhone 7 vattentålig?

Ja, iPhone 7 är IP67-certifierad, vilket innebär att den kan motstå vattenstänk och tillfällig nedsänkning i vatten på upp till 1 meter i upp till 30 minuter.

Har iPhone 7 Face ID?

Nej, iPhone 7 har inte Face ID. Den använder Touch ID (fingeravtrycksläsare) för säker upplåsning och autentisering.