Skärminspelning på iPhone så gör du

skärminspelning på iphone

Att göra en skärminspelning på din iPhone är ett utmärkt sätt att dokumentera aktiviteter, skapa instruktionsvideor eller fånga spelmoment. Med den inbyggda funktionen för skärminspelning i iOS är det enkelt och snabbt att fånga allt som händer på din skärm. Här är en steg-för-steg-guide för hur du gör en skärminspelning på din iPhone.

Steg 1: Aktivera skärminspelning

Innan du kan börja spela in din skärm behöver du se till att skärminspelningsfunktionen är aktiverad i Kontrollcenter.

  1. Öppna Inställningar.
    • Gå till appen ”Inställningar” på din iPhone.
  2. Välj Kontrollcenter.
    • Scrolla ner och tryck på ”Kontrollcenter”.
  3. Lägg till skärminspelning.
    • Hitta ”Skärminspelning” i listan över fler kontroller. Tryck på plustecknet (➕) bredvid för att lägga till den i Kontrollcenter.

Steg 2: Gör en skärminspelning

Nu när skärminspelning är aktiverat kan du börja spela in din skärm.

  1. Öppna Kontrollcenter.
    • Om du har en iPhone X eller senare, svep nedåt från det övre högra hörnet av skärmen. Om du har en iPhone 8 eller tidigare, svep uppåt från nederkanten av skärmen.
  2. Starta skärminspelning.
    • Tryck på ikonen för skärminspelning (en cirkel inuti en cirkel). Du kommer att få en tresekunders nedräkning innan inspelningen börjar, vilket ger dig tid att förbereda skärmen.
  3. Avsluta inspelning.
    • För att stoppa inspelningen, öppna Kontrollcenter igen och tryck på ikonen för skärminspelning. Alternativt kan du också trycka på den röda statusfältet högst upp på skärmen och välja ”Stoppa”.

Steg 3: Hitta och redigera din inspelning

När du har avslutat inspelningen kommer videon att sparas automatiskt i din Foto-app.

  1. Öppna Foto-appen.
    • Gå till din ”Foto”-app och leta efter videon under ”Senaste”.
  2. Redigera videon (valfritt).
    • Om du vill redigera inspelningen, tryck på videon och välj ”Redigera”. Här kan du klippa bort delar av videon, justera ljusstyrka och kontrast, och tillämpa filter.

Tips för en bättre skärminspelning

  • Förbered din skärm: Stäng av aviseringar och annat som kan störa inspelningen. Aktivera ”Stör ej”-läget för att undvika meddelanden som kan dyka upp under inspelningen.
  • Använd mikrofonen: Om du vill kommentera medan du spelar in, håll in ikonen för skärminspelning i Kontrollcenter tills du ser alternativ för att aktivera mikrofonen. Aktivera mikrofonen innan inspelningen startar.
  • Testa innan: Gör en kort testinspelning för att se till att allt fungerar som det ska innan du gör en längre inspelning.

Sammanfattning

Skärminspelning på iPhone är en kraftfull funktion som gör det möjligt för dig att fånga och dela skärmen på ett enkelt sätt. Genom att följa stegen ovan kan du snabbt och enkelt spela in din skärm och dela innehållet med andra. Oavsett om du vill skapa instruktionsvideor, dokumentera spelmoment eller dela intressanta ögonblick, är skärminspelning en användbar funktion att ha i din verktygslåda.

Fler artiklar

Visa alla artiklar