9 tips för längre batteritid i iOS 7

Upplever du försämrad batteritid i nya iOS 7? Här kommer nio tips som kan ge dig längre batteritid.

Nya iOS 7 har nu funnits ute ett tag och jag har märkt att en del läsare och vänner till mig har upplevt försämrad batteritid efter att de har uppdaterat till iOS 7. Så, här kommer ett gäng tips som förhoppningsvis ger er längre batteritid.

1. Vänta någon ytterligare dag

Innan vi sätter igång och stänger av funktioner eller återställer några inställningar, finns det ett par viktiga saker att tänka på.

  • Nytt iOS innebär nya spännande funktioner, många använder helt enkelt sin iPhone eller iPad mer de första dagarna utan att man egentligen tänker på det.
  • Vid nya, stora uppdateringar behöver sökfunktionen Spotlight jobba mer i början för att uppdatera sökindexeringen.

Vår rekommendation är att vänta någon ytterligare dag, om du nyligen uppdaterat till iOS 7, och sedan kollar om batteritiden blivit bättre.

2. Starta om enheten

Många gånger räcker det med att starta om sin enhet eller utföra en s.k. ”soft reset” genom att hålla in på/av-knappen och hemknappen samtidigt tills din enhet stängs av. Sätt sedan igång din enhet igen.

3. Använd stillbilder som bakgrundsbild

I iOS 7 är det numera möjligt att använda dynamiska bakgrundsbilder som rör sig, men animeringar behöver också extra processorkraft som förbrukar mer batteri.

För att välja stillbilder som bakgrundsbild öppnar du Inställningar –> Bakgrundsbilder och ljusstyrka –> Välj bakgrundsbild –> Stillbilder och slutligen väljer en bakgrundsbild.

bakgrundsbilder-ios7

4. Aktivera Minska rörelser

Animeringen på hemskärmen illustrerar en 3D-effekt genom att ikonerna rör sig samtidigt som du vinklar enheten. Det är snyggt, men det använder också extra kraft som förbrukar batteri.

För att stänga av animeringarna på hemskärmen öppnar du Inställningar –> Allmänt –> Hjälpmedel –> Minska rörelser och sedan slår på ”Minska rörelse”.

5. Stäng av AirDrop

I iOS 7 kom också Apples fildelningsfunktion AirDrop. Funktionen kräver dock att Wi-Fi och/eller Bluetooth är aktiverat, så om du vill spara på batteritiden rekommenderas det att stänga av AirDrop.

För att stänga av AirDrop öppnar du Kontrollcenter och trycker på AirDrop. Välj sedan ”Av” i menyn. Kom också ihåg att stänga av Wi-Fi och Bluetooth om du inte behöver dessa.

airdrop-ios7

6. Stäng av automatiska hämtningar av uppdateringar

App Store i iOS 7 låter användare att hämta alla uppdateringar av appar automatiskt i bakgrunden. Funktionen kan dock stängas av enkelt genom att öppna Inställningar –> iTunes och App Store och sedan slå av ”Uppdateringar” under ”Automatiska hämtningar”.

7. Stäng av bakgrundsuppdatering

Bakgrundsuppdatering är en ny funktion i iOS 7 som egentligen ska förbättra batteritiden. Tänk dock på att, i början behöver funktionen lära sig hur du använder apparna, så om du nyligen installerat iOS 7, vänta någon ytterligare dag och se om batteritiden blivit bättre.

Om du har använt iOS 7 ett par dagar och prövat allt ovanstående, kan det vara idé att pröva stänga av någon app som kan ställa till det för bakgrundsuppdateringen. Bäst resultat ges förstås om du stänger av hela funktionen, men det går också bra att stänga av bakgrundsuppdatering för specifika appar (Facebook har visat sig vara en app som förbrukar mycket batteri genom bakgrundsuppdatering).

För att stänga av bakgrundsuppdateringen öppnar du Inställningar –> Allmänt –> Bakgrundsuppdatering och sedan väljer de appar du vill stäng av eller om du vill stänga av hela funktionen.

bakgrundsuppdatering-ios7

8. Stäng av Platstjänster

Systemtjänster för platstjänster är känt sedan tidigare som en energibov, men i iOS 7 har Apple lagt till några ytterligare smarta funktioner som tyvärr drar ned batteritiden, Populära i närheten, Vanliga platser och Wi-Fi-nätverk.

För att stänga av dessa tjänster öppnar du Inställningar –> Integritetsskydd –> Platstjänster –> Systemstjänster.

Läs mer om Platstjänster på Apples supportsida.

9. Återställ inställningar

Om du fortfarande tycker att batteritiden är sämre efter dessa åtta tips kan det vara läge att återställa inställningarna i enheten eller i värsta fall återställa hela enheten som en helt ny enhet.

För att återställa inställningarna öppnar du Inställningar –> Allmänt –> Återställ och väljer ”Nollställ alla inställningar”.

Läs också:

Förläng batteritid i din iPhone och iPad

Olle Eriksson

Olle Eriksson

Skribent

Dela:

Comments are closed.