18 bra appar för nya iPad

Har du införskaffat dig den nya iPad? Vad passar då inte bättre än tips på ett gäng appar att ladda ned? Här kommer 18 appar du bör kolla in.

Appar

Twitter för iPad

Twitter (gratis)

Enligt mig den bästa Twitter-appen för iPad. Snyggt, enkelt och gratis.

Twitter - Twitter, Inc.

 

Reeder (38 kr)

Reeder må vara den bästa applikationen för iPhone och iPad om man använder Google Reader. En otroligt snyggt designad app med användbara funktioner. Ett minus är att man inte kan lägga till eller ändra sina RSS-flöden i applikationen.

Reeder for iPad - Silvio Rizzi

 

iA Writer för iPad

iA Writer (just nu 7 kr)

Om du ska skriva texter på din iPad är iA Writer att rekommendera. Snyggt och enkelt gränssnitt där man har lagt fokus på att få dig att fokusera på skrivandet och inget annat. Har stöd för iCloud och finns även till iPhone och Mac.

iA Writer - Information Architects, Inc.

 

Calculator för iPad

Calculator (gratis)

iPad kommer inte med någon miniräknare som iPhone, men det finns ett antal appar på App Store som löser detta. En av dem är Calculator och liknar även den i iPhone.

Calculator++ - FoxSoft Inc

 

Notability för iPad

Notability (rea – 7kr)

Skriv noteringar och rita på tomt papper eller PDF-dokument. Mycket användbar app om man vill ta anteckningar på exempelvis en föreläsning.

Notability - Take Notes & Annotate PDFs with Dropbox Sync - Ginger Labs

 

AVPlayerHD för iPad

AVPlayerHD (22 kr)

Med denna underbara app kan du spela upp de flesta videoformaten på din iPad. Dessutom i HD-kvalitet utan problem. Att lägga över nya filmer är också enkelt, starta bara WiFi-Transfer i appen och sen laddar du upp filmer enkelt via webbläsaren på datorn eller via ett FTP-program.

AVPlayerHD - EPLAYWORKS

 

Readbility för iPad

Readability (gratis)

Readability är en gratisapp där du kan spara och läsa webbsidor vid ett senare tillfälle. Appen finns även till iPhone och dina sparade webbsidor synkas över iCloud.

Readability™ - Readability, LLC

 

Dropbox för iPad

Dropbox (gratis)

Dropbox är en perfekt app om man använder iPaden till skolan eller arbetet, med Dropbox kan du ladda upp och lagra filer på Internet (Molnet), allt hålls uppdaterat på vilken enhet man är på. Dropbox fungerar dessutom på datorn.

Dropbox - Dropbox

 

Wunderlisthd för iPad

Wunderlist HD (gratis)

Utan tvekan den bästa todo-appen om du frågar mig. Simpelt gränssnitt och många funktioner. Wunderlist finns även till iPhone, Mac, Windows samt Android och kan synkroniseras snabbt över Molnet. Sist men inte minst; Wunderlist är helt gratis (!).

Wunderlist HD - 6 Wunderkinder

 

Vimeo för iPad

Vimeo (gratis)

Redigera filmer direkt på din iPad med Vimeo. Kanske inte lika bra som iMovie, men Vimeo för iPad är gratis. Du kan förstås även bläddra mellan alla filmer som laddats upp på Vimeo.com.

Vimeo - Vimeo, LLC

 

Tv.nu för iPad

Tv.nu (gratis)

Tv-tablå för iPad med påminnelse-funktion samt möjlighet att välja sina egna kanaler.

tv.nu iPad - 24.tv

 

Instacast HD för iPad

Instacast HD (22 kr)

Instacast är appen för dig som gillar Podcasts. Lyssna och spara ned ljud- och video-podcast. Finns även till iPhone och allt synkas över iCloud. Mycket bekvämare än iTunes enligt mig.

Instacast HD - Vemedio

Spel

 

Real Racing 2 HD för iPad

Real Racing 2 HD (49 kr)

Letar du efter ett Racing-spel för din nya iPad är Real Racing 2 HD utan tvekan värt att titta närmare på. Flera timmars fartfyllt spelande i otroligt snygg grafik.

Real Racing 2 HD - Firemint Pty Ltd

 

Hänga Gubbe för iPad

Hänga Gubbe HD (gratis)

Det klassiska Hänga Gubbe-spelet. Enkelt, roligt och gratis.

Hänga Gubbe HD - Andreas Rehnberg

 

Korsord på svenska för iPad

Korsord (gratis)

En av de bättre apparna om du vill lösa korsord på din iPad. Korsord är gratis och kommer med fem korsord, vill du ha fler kostar det 15 kr för tio nya.

Korsord (Svenska) - Spigo ApS

 

Infinita Blade 2 för iPad

Infinity Blade II (49 kr)

Infinity Blade II är förmodligen det mest gedigna action-spel för iPad som finns i App Store just nu.

Infinity Blade II - Chair Entertainment Group, LLC

 

Reckless Racing 2 för iPad

Reckless Racing 2 (38 kr)

Uppföljaren till populära Reckless Racing. Här tävlar du med och mot små härliga bilar på olika banor, först i mål vinner. Det finns flera olika fordon att välja mellan och alla har en varsin karaktär. Har du spelat Ignition kommer du känna igen dig. Dessutom kan man tävla mot andra över Internet.

Reckless Racing 2 - Polarbit

 

Modern Combat 3: Fallen Nation för iPad

Modern Combat 3: Fallen Nation (49 kr)

Gamelofts senaste FPS-spel för iOS, Modern Combat 3: Fallen Nation har snabbt blivit ett av de populäraste FPS-spelen för iPad. Snygg grafik och multiplayer-läge med upp till 12 spelare.

Modern Combat 3: Fallen Nation - Gameloft

 

Saknar du någon app? Tipsa gärna med en kort kommentar om appen nedan.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.